• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako izgleda putovanje sa troje dece: Ova mama ide svuda sama sa njima i daje odlične savete

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ova mama daje korisne savete koji se tiču dugih i kratkih putovanja sa decom

  • 0

Svi sanjamo o savršenom letnjem odmoru, ali ako putujete sa decom, razumno je da imate dosta briga. Prema rečima  Sare Kampus, koja je i sama majka troje dece, to ne mora biti tako. Sara, koja je lični trener i trener ishrane, iskreno veruje da su "koristi putovanja veće od negativnih".

I dok priznaje da se i ona unervozi kada dođe vreme da odvede decu na put, uvek uspeva da duboko udahne i opusti se kako bi mogla da se usredsredi na zadatak koji je pred njom.

U razgovoru za "Daily Mail" Sara deli svoje isprobane savete izvučene iz sopstvenog iskustva putovanja avionom, brodom, vozom i automobilom sa troje mališana.

1. Organizujte se

- Moj najveći savet je da budete organizovani! Zvuči jednostavno, ali pokušavam da budem skroz spakovana nekoliko dana pre nego što spakujem i torbu za presvlačenje dece za aerodrom - kaže Sara.

- Imam listu (jednu od mnogih), pa na nju dodam kada se setim stvari koje mi trebaju, a onda je proverim noć pre kako bih bila sigurna da ništa ne propuštam.

2. Komunicirajte sa svojom decom

- Deca mogu iskusiti strahove, strah od letenja ili strah od čamaca, pa je važno da pokušate da budete spremni za to i da budete u mogućnosti da komunicirate sa njima, razgovarate i utešite ih kroz njihov strah tako što ćete ih uveriti. Pokušajte da izbegnete da se ljutite i uzmite i vi vremena.

3. Kada putujete na kratke udaljenosti... putujte lagano

Sarini glavni saveti za minimiziranje količine stvari koje nosite u inostranstvu su:

  • Ponesite ručni prtljag ako je moguće, zapamtite da uvek možete da operete gde god da idete.
  • Uzmite mala kolica na preklapanje: možete ih staviti u ormarić iznad glave i onda imate pristup odmah kada sletite, što sve čini mnogo lakšim.
  • Uzmite torbu za previjanje: Pronađite torbu sa integrisanom prostirkom za previjanje za bebu.
  • Uzmite nosiljku za bebe: tako da imate slobodne ruke.
  • Obucite decu u svetlu odeću.

Sara takođe preporučuje da se deca obuku u odeću jarkih boja, tako da ih je lako uočiti u gomili.

Za mnoge roditelje, nema ničeg što više izaziva anksioznost od toga da paze na više dece na aerodromu punom ljudi, tako da bi Sarin savet mogao biti od koristi.

5. Grickalice

- Budite pripremljeni sa grickalicama za avion da biste zabavili decu, ali i pokušajte da ih nahranite pre leta kako biste smanjili rizik da postanu gladni i razdražljivi.

6. Kada putujete na duge staze...

Ona daje daje savete i za daleka putovanja.

  • Izaberite svoja sedišta unapred. I, ako imate bebu, pokušajte da nabavite sedište za kolevka, koje će obezbediti malo dodatnog prostora za noge. Takođe omogućava vama i bebi da imate malo vremena odvojeno, a možda čak i da spavate.
  • Unapred telefone i tablete obezbedite sadržajem koje deca treba da gledaju kako bi se zabavila.
  • Naručite unapred obroke za decu jer će na taj način oni prvo biti servirani, sprečavajući napade gladi. Posebni obroci za decu takođe imaju veću verovatnoću da sadrže hranu koju im je prijatno da jedu.
  • Izbegavajte veoma kasne letove.

- Što su deca umornija, to je veći rizik od napada besa. Takođe je vredno zapamtiti da deca vole da kopiraju ponašanje svojih roditelja, pa pokušajte da izbegnete primetan stres. Takođe pokušajte da izbegnete presedajuće letove. Što je ruta direktnija, svima će putovanje biti lakše.

8. Spakujte dodatno

Nesreće se mogu dogoditi kada to najmanje očekujete, pa obavezno spakujte dodatne pelene i dodatnu odeću za presvlačenje, preporučuje Sara.

9. Nemojte misliti da će vaša deca svuda hodati

Ponesite svoja kolica ili nosiljku jer će deca želeti da sednu, posebno na ogromnim aerodromima gde razdaljina do gejta može biti veoma velika, kaže Sara.

A ako sve krene naopako?

Deca nisu roboti i ne možemo da kontrolišemo svaki njihov pokret, bez obzira koliko se roditelji pripreme, tvrdi Sara. Ona smatra da je komunikacija najvažniji element kada je reč o putovanju sa decom.

- Ostanite mirni i sabrani jer će se deca hraniti vama. Uverite decu i utešite ih i smirite ih ako se pojave napadi besa. Ako možete da ih odvratite i uklonite za neku situaciju, onda to uradite.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Festival nauke 2023. od 17. do 19. maja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica