• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Instagram" mama upropastila rođendan svom detetu i izazvala masovno napuštanje dečje zabave

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jedna mama je ispričala kako je izašla sa trogodišnjeg rođendana jer je majku deteta više zanimalo da se slika za "Instagram" nego da dozvoli deci da uživaju

  • 0
Dečiji rođendan Foto: Shutterstock

Jedna mama dočekana je sa pohvalama na društvenim mrežama nakon objave da je izazvala masovni izlazak sa rođendanske zabave trogodišnjeg deteta koja je bila organizovana na zatvorenom igralištu.

Iako zvuči čudno da bi neko mogao da pohvali "rasturanje" dečjeg rođendana, ovaj slučaj mogao bi da bude i opravdan. Naime, kako je objasnila, njena ćerkica bila je pozvana na rođendansku proslavu kod svog druga iz vrtića, očekujući da će taj dan provesti uz laganu igru, zabavu i slatke grickalice.

Ali ispostavilo se da je majka slavljenika bila više zainteresovana za postavljanje "uspomena" na "Instagram", a ne za njihovo stvaranje. Ubrzo nakon što su prošli kroz vrata igrališta, postalo je jasno da se dečja zabava koristi kao odskočna daska za mamu rođendanca kako bi "pojačala" svoj ugled na društvenim mrežama.

Želeći da se uveri da ima dovoljno sadržaja za deljenje na "Instagramu", ambiciozna mama naterala je decu da sede kroz čak četiri foto-seta, za manje od dva sata koliko je rođendan trajao, ostavljajući očajnoj deci ukupno 30-ak minuta da se zaista i zabavljaju.

- Morali smo da pratimo plan i program. Deca su imala dve grupne vožnje, koje su bile ispraćene fotografisanjem pre svake. Onda su bili slobodni da se igraju od pet do 10 minuta pre nego što su morali da idu na još jedno fotografisanje sa tortom. Onda su i roditelji morali da fotografišu, pa je usledilo sečenje torte i još jedna runda slikanja, pre nego što je zaista i servirana - prenosi "Mirror" reči revoltirane mame.

Dečiji rođendan deca slavlje Foto: Shutterstock

Kako je ubrzo shvatila šta se dešava na rođendanu, mama je pokušala da se iskrade sa ćerkom na "zadnja vrata", pre nego se dete potpuno uznemiri i doživi "slom" usred zabave.

- Moja ćerka nije htela da jede i videla sam da se već "gubi“. Već smo imali dva sloma druge dece u poslednjih 10 minuta. Izneli su gomilu poslastica koje su bile izuzetno lepo ukrašene, ali nikome nisu nuđene i niko nije smeo da ih dira. Međutim, odlazak moje ćerke doveo je do toga da su i njena dva prijatelja tražila da odu, što je pokrenulo još dece koja su zahtevala odlazak. Zabava je na kraju prekinuta 30 minuta ranije - rekla je.

Ona je svesna da je "Instagram mama" ljuta na nju i slaže se da je upropastila žurku, ali smatra da je uradila ispravnu stvar iz dva razloga. Prvo, jer je njen zadatak da kontroliše svoje dete i zato ju je izvela pre nego što se dete "slomilo", da ne bi uticala na druge, a drugo - zabava je bila set-up za "Instagram", a ne dečJi rođendan.

- Čitava zabava je i meni bila stresna i nimalo zabavna, pa sam zaključila da se i moje dete verovatno oseća isto - istakla je.

Većina njenih pratilaca se složila da u pravu što je izašla sa zabave kako bi se pobrinula za svoje dete, dok se drugi slažu sa time da je rođendanski dan dečaku upropastila opsesija njegove majke "Instagramom".

- Emocionalne potrebe vašeg deteta dolaze pre fotografisanja "Insta" mame - rekao je jedan pratilac, dok se drugi nadovezao:

- Tako me izluđuje kada ljudi kažu "O Bože, kako se dobro zabavljamo! Hajde svi prestanite sa ovim što radite da bismo mogli da lažno osmehujemo i slikamo, pa da pokažemo svima koliko se zabavljamo!"

Mnogi su se složili da je nemoguće očekivati od dece da samo budu ubačena u zanimljivo okruženje gde su nove igračke, grickalice i deserti, i onda očekivati od njih da se pridržavaju rigidnog rasporeda kojem nikada ranije nisu bili izloženi.

- Samo nabavite video-ameru ako su vam uspomene toliko važne i pustite decu da budu deca - izjavio je jedan od korisnika Reddita gde je ova mama postavila svoj post o propalom rođendanu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mama napravila ćerci kućicu za princeze, unutra ima plazma TV i mini frižider

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica