• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bliznakinje će do 30. godine dobijati čestitke od pokojnog tate: Napisao ih je tokom terminalne faze bolesti

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tragično je preminuo sa 34 godine u novembru 2020, devet meseci nakon što mu je rečeno da se njegov tumor razvio u glioblastom, agresivni oblik raka. Njih dve su tada imale 17 meseci

  • 0
bliznakinje Foto: Shutterstock

Devojčice bliznakinje primile su za četvrti rođendan dirljivu rođendansku čestitku, koju im je za svog života napisao tata. Primaće ih do 30. rođendana.

Pokojni Nik Kinan počeo je da piše ove rođendanske čestitke svojim ćerkama Rouz i Sofiji kada su imale samo 17 meseci. Otac bliznakinja je u tom trenutku umirao od tumora na mozgu, ali je želeo da njegove ćerke svake godine dobiju nešto znak pažnje od njega.

Devojčice su nedavno otvorile čestitke za četvrti rođendan, u kojima im je poručio da će uskoro krenuti u školu i da treba uvek da brinu jedna o drugoj, piše "Daily Mail".

Od tate, za prvih 30

Tragično je preminuo sa 34 godine u novembru 2020, devet meseci nakon što mu je rečeno da se njegov tumor razvio u glioblastom, agresivni oblik raka.

Niku je 2015. dijagnostikovan astrocitom veličine teniske loptice, uobičajeni tumor na mozgu.

Podvrgnut je dvema operacijama debuliranja (uklanjanja što većeg dela tumora, koliko je to moguće), radioterapiji, infuziji i oralnoj hemoterapiji, kanabinoidima na recept i nizu prirodnih lekova.

- Nik je bio svačija stena, a u velikoj meri i moja. Bio je neverovatno snažan i svaki dan dok je bio na radioterapiji i hemoterapiji je ujedno i odlazio na posao, čime sam bila inspirisana.

- Takođe je uspeo da me podrži da prođem kroz VTO kao i svaki dobar muž, iako je prolazio kroz mnogo veće stvari. Nikada se nije radilo o njemu. Tešio je druge dok je umirao i pisao je našim devojčicama, Rouz i Sofiji, rođendanske čestitke za prvih 30 godina njihovog života. Želeo je da bude s njima duhom dok slave rođendane bez njega. Nadajmo se da će im to dati bolju predstavu o tome kako se osećao u toj fazi svog života.

rođendan, bliznakinje, čestitka Foto: Shutterstock

Tumor je bio tu od rođenja

Viktorija je bila u teretani kada se Nik ranije vratio sa poslovnog puta i rekao da ide u bolnicu.

- Kada sam ušla u sobu i videla da Nik plače, znala sam da nešto nije u redu.

Ispričao je kako su mu lekari saopštili da su mu pronašli leziju veličine teniske loptice na levoj strani mozga, u sredini njegovog prednjeg režnja.

- Rekli su da sporo raste i da je verovatno tu od kada se rodio.

Nikova operacija i naknadno lečenje radioterapijom i hemoterapijom prošli su tako dobro da su on i Viktorija odlučili da nastave sa svojim planovima za zasnivanje porodice.

- Samo smo nastavili sa normalnim životom i mislili smo da pobeđujemo, i tada smo odlučili da nastavimo sa veštačkom oplodnjom. Onda, u decembru 2019, kada su naše devojčice imale samo šest meseci, Nik je primetio da je njegov govor postao nejasan. Kontaktirali smo doktora i na kraju smo se otišli posle Božića. Imala sam zaista čudan osećaj da će to biti naš poslednji Božić i tako sam organizovala najveću proslavu pozivajući sve da dođu i proslave sa nama. U martu 2020. saznali smo da se njegov tumor razvio u glioblastom i rekli su mu da verovatno ima manje od godinu dana života. U stvari, Nik je izdržao devet meseci od te dijagnoze.

Nik je podvrgnut daljem lečenju i razmatran je za kliničko ispitivanje kada mu je rečeno da ništa više ne može da se uradi. Nakon što je jedne noći u novembru 2020. izgubio svest kod kuće, Nik je odveden u lokalni hospis gde je umro sledećeg jutra.

- Verujem da je poslednje čega se sećao da je bio kod kuće sa svojom porodicom. Nikada nije znao da je otišao u bolnicu i da je umro u četiri ujutro sledećeg jutra. Došla sam kući u 6 ujutro, okupala se i nastavila da budem mama našim ćerkama od 17 meseci, znajući da tata više nije sa nama.

Viktorija je Niku kupila minijaturno štene jazavčara nakon uspostavljanja dijagnoze. To štene, po imenu Popi, uginulo je šest meseci nakon Nika, takođe od tumora na mozgu.

- Jednostavno nisam mogla da verujem; bili su nerazdvojni i mislim da je ona poslata da se brine o njemu, pa je otišla sa njim - rekla je Viktorija, koja sada poziva ljude da potpišu peticiju za dobrotvornu organizaciju.

Ona vodi kampanju zajedno koja se bavi istraživanjem tumora mozga kako bi pomogla da njena peticija za povećanje finansiranja istraživanja dostigne 100.000 potpisa, u nadi da će izazvati parlamentarnu debatu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica