• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li biste poverovali da su bliznakinje? Mila je znatno sitnija od sestre, ali lepo i zdravo napreduje

Vreme čitanja: oko 3 min.

U šestoj nedelji, par je otkrio da očekuju blizance, ali im je rečeno da je jedna beba, Regan, veoma mala i da ne veruju da će uspeti da se rodi zdrava

  • 0
Audrieanna Lambert Foto: Facebook/Audrieanna Lambert

Bliznakinje iz Vašingtona, Pensilvanija, privlače pažnju gde god da se pojave zbog svoje izuzetne razlike u visini.

Rođena 11 nedelja ranije carskim rezom u decembru 2021. godine, sićušna Regan Lambert imala je samo 500 grama, dok je njena sestra Mila imala 1,3 kilograma.

- Kada sam videla Regan, bila je tako mala da je mogla da stane u moju ruku - rekla je njihova mama Odrijana Lambert (33) za "South West News Service".

- Znala sam da će biti sićušna, ali je i dalje bila mnogo manja nego što sam zamišljala. Mila je bila tri puta veća. Ali Regan je bila potpuno razvijena uprkos tome koliko je bila minijaturna. Konačno nam je dozvoljeno da ih držimo kada su imale pet dana. Bilo je magično, ali bile su tako delikatne i sićušne.

Ali devojčice su imale pomalo težak početak, obe su nakon porođaja odvedene pravo na natalnu intenzivnu negu. Mila je provela 45 dana u bolnici pre nego što je bila dovoljno zdrava da ode kući, u januaru 2022.

Regan je provela svojih 118 dana u bolnici, boreći se sa sepsom i primajući transfuziju krvi kako bi joj pomogla da raste. Konačno je došla kući u aprilu 2022. Odrijana i njen suprug su godinama pokušavali da dobiju decu, a ona je uspela za zatrudni u junu 2021. nakon prvog kruga vantelesne oplodnje.

U šestoj nedelji, par je otkrio da očekuju blizance, ali im je rečeno da je jedna beba, Regan, veoma mala i da ne veruju da će uspeti da se rodi zdrava.

U 15. nedelji trudnoće, rečeno im je da je Regan sustigla sestru, ali na Odrijaninom 20-nedeljnom skeniranju ona je ponovo zaostajala, za 18% manje od svoje sestre.

Sa 24 nedelje, par je dobio poražavajuću vest da je Regan sada 50% manja i da ima problema sa protokom pupčanika. Tada im je rečeno da će Regan preminuti za dve nedelje.

- Bili su sigurni da ona neće uspeti jer im je sve što su medicinski znalci govorilo da neće. Bila sam devastirana.

Ali dve nedelje kasnije, na 26-nedeljnom skeniranju, lekari su otkrili da Reganino srce još uvek kuca, a sa 27 nedelja Odrijana je primljena u bolnicu na nadgledanje. Njeno stanje se promenilo u 29. nedelji i bebe su rođene hitnim carskim rezom.

Sada kada su stare 19 meseci, razlika u visini i u kilaži je evidentna, ali su zdrave i lepo napreduju.

Regan nosi odeću za bebu od tri meseca, dok Mila nosi veličinu za bebe od 12-18 meseci. Odrijana kaže da kada ih neko sretne ne može da veruje da su bliznakinje.

Regan hoda i može da izgovori 15 reči, dok Mila trči i ima rečnik od 60 reči.

- Prilično je sjajna. Njeno hodanje nije savršeno, ali je veoma nezavisna - rekla je mama o Regan.

- Mila trči svuda, Ona je Reganina najveća navijačica. Ako Regan uradi nešto novo, Milino lice se ozari.

Porodica je oduševljena što su obe bliznakinje dovoljno zdrave da zajedno pohađaju vrtić. Takođe su uzbuđeni što će dočekati svoju treću ćerku, koju očekuju u oktobru.

- Novorođenče će verovatno nositi istu odeću kao Regan i prerasti je. Tako smo uzbuđeni - zaključila je mama, a prenosi "The Post".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Milena je mama prevremeno rođenih bliznakinja: Od prvog dana hrani ih svojim mlekom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica