• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako Kejt i Vilijam vaspitavaju svoju decu? Ni sa dadiljom nema opuštanja, protokol se mora poštovati

Vreme čitanja: oko 3 min.

Umesto da svoju decu šalju "u ćošak" ili u sobe, Kejt i Vilijam su uveli "sofu za ćaskanje"

  • 0
Princ Vilijam, Kejt Midlton sa decom deca Foto: Tanjug/AP

Nešto što i dalje fascinira javnost o kraljevskoj porodici je način na koji poštuju istorijske tradicije, kao i niz strogih pravila i konvencija.

Ovo uključuje sve, od pridržavanja određenih protokola do dolaska na događaje određenim redosledom. Osim tih poznatih i ustaljenih, princ i princeza od Velsa imaju svoja kućna pravila koja se odnose na princeve Džordža i Luisa i princezu Šarlot.

Poznati po praktikovanju modernog roditeljstva koje je delimično inspirisano radom princeze od Velsa na polju razvoja u ranom uzrastu, jedno od pravila koje su ustanovili odnosi se na trenutke kada među decom dođe do svađe.

Da bi porodični dom bio što opušteniji, par je uveo pravilo "zabranjeno vikanje". Izvor je otkrio kako se princ Vilijam i Kejt nose sa svojom decom na miran i nežan način i nikada ne viču na njih. Kraljevski izvor je za "The Sun" rekao: "Vikanje je apsolutno ’zabranjeno’ za decu i svaki nagoveštaj vike rešava se sklanjanjem".

Umesto da svoju decu šalju "u ćošak" ili u sobe, Kejt i Vilijam su uveli "sofu za ćaskanje".

- Nevaljalo dete je odvedeno sa mesta svađe ili ometanja i sa njim mirno razgovaraju ili Kejt ili Vilijam. Stvari su objašnjene i posledice predstavljenje, a oni nikada ne viču na njih - kaže izvor.

Drugi način na koji par održava živote dece što je moguće normalnijim je primena određenih pravila i među članovima osoblja.

Zanimljivo otkriće o tome kako je raditi za par izašlo je na videlo u novoj knjizi kraljevskog pisca Valentina Lou "Dvorjani: skrivena moć iza krune".

Kraljevski stručnjak je otkrio da Vilijam voli da se osoblje oblači ležerno, osim ako imaju važan sastanak. Prema gospodinu Lou, jedan član kraljevskog domaćinstva je rekao: "Deca trče po kancelariji, a on ne želi da bude napeto. Ako imamo važne sastanke, ili idemo u Bakingemsku palatu, onda, naravno, nosimo odela". Dodali su da je Vilijam naglasio: "Ovde živi moja porodica", što jasno poručuje da je pre svega to topao porodični dom.

Nakon nezaboravnih porodičnih trenutaka na Kraljičinom platinastom jubileju u junu 2022, stručnjak za roditeljstvo, Džo Frost, poznata i kao "Superdadilja", pohvalila je roditeljsku taktiku princeze od Velsa kada je u pitanju energični princ Luis. Govoreći za "The Mirror", Džo je rekla: "Za tako mlad uzrast, princ Luis je bio izuzetno dobar sa kraljevskim protokolom na balkonu. Bilo je mnogo toga da se prihvati i apsorbuje, bez sumnje predivno. Slažem se da je ono što smo videli bio samo uvid u Luisovu ličnost i neobičan temperament, što je bilo zadovoljstvo videti".

- Mislim da je princeza od Velsa imala pravu meru da bude empatična prema potrebama princa Luisa i da se čvrsto držala granica kada ih je testirao. Dakle, nije potreban tajm-aut. Za jednokratnu priliku Princeza Šarlot i princ Džordž bili su zajedno sa hiljadama druge dece njihovog uzrasta slaveći u zabavi ovaj poseban događaj i bilo je divno za članove kraljevske porodice da prisustvuju ovoj izuzetnoj posebnoj prilici.

A kada je osoblje koje direktno radi sa decom, situacija je sledeća.

Gospođu Mariju Boralo su angažovali princ i princeza od Velsa 2014. godine kada je princ Džordž imao samo osam meseci. Nakon obuke na prestižnom koledžu Norlan, gospođa Boralo putuje sa porodicom i živi u Kensingtonskoj palati, ali se veruje da ima strog pristup njihovom vaspitanju.

Stručnjak iz Norlanda Luis Heren rekla je da gospođa Boralo nema nonšalantan pristup kada su u pitanju prinčevi i princeza.

U izjavi za "Sun", ona je rekla: "To je zato što je Marija svesna da dok izlaze iz aviona, držeći mamu za ruke, smešeći se i mašući gomili, ne sme biti nikakvog plača ili izliva besa".

Pravila uključuju striktno vreme odlaska na spavanje u 19 časova i uvođenje novih ukusa i namirnica svakih nekoliko dana kako ne bi postali izbirljivi. Bez obzira na vremenske prilike, deca se takođe moraju igrati napolju.

Dečije vreme ispred ekrana je takođe ograničeno, pri čemu na kraju zavisi od roditelja koliko dugo mogu da se igraju na bilo kom uređaju. Gospođa Boralo će umesto toga učiti decu kroz igru, uključujući društvene igre i slagalice. Uoči zvaničnih kraljevskih obaveza gospođa Boralo će pripremiti decu i objasniti im šta se od njih očekuje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu - Kako se nositi sa histerijom kod dece?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica