• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Princeza Šarlot će dobiti još jednu titulu: To će se desiti u dva slučaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prestižnu kraljevsku titulu uglavnom nosi najstarija ćerka monarha

  • 0
Princeza Šarlot Foto: Tanjug/AP

Pored toga što će možda dobiti titulu vojvotkinje od Edinburga, zahvaljujući zahtevu pokojnog princa Filipa, princeza Šarlot je takođe u redu za još jednu titulu. Ona će jednog dana dobiti titulu kraljevske princeze, što je čast koju trenutno nosi princeza Ana.

Prestižnu kraljevsku titulu uglavnom nosi najstarija ćerka monarha - Ana je jedina ćerka kraljice Elizabete i princa Filipa. Do danas je bilo samo sedam kraljevskih princeza, a prva je princeza Meri, najstarija ćerka kralja Čarlsa I i kraljice Henrijete Marije.

Sama princeza Ana nije dobila titulu sve do 1987. godine, kada je imala 36 godina. Kada Ana umre, kraljevska titula će se vratiti na krunu; pošto Čarls nema ćerke, verovatno će ostati upražnjena dok je Šarlot ne preuzme, kad god to bilo. Sa druge strane, postoji i mogućnost da premine kralj Čarls, da Vilijam postane kralj i da titula automatski bude Šarlotina, iako je princeza Ana još živa.

Kada Vilijam preuzme tron, Džordž će prirodno da nasledi očevu titulu princa od Velsa (baš kao što je Vilijam nasledio titulu od svog oca, Čarlsa, koji je tu titulu nosio od 1969. godine), a princ Luis će verovatno dobiti vojvodstvo - ili će biti vojvoda od Kembridža ili vojvoda od Jorka, piše "Marie Claire".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sećate li se "osvetničke haljine" princeze Dajane?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica