• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njena ćerka je u školi maltretirala drugaricu: Mama je i sama bila žrtva pa je naterala da se ovako izvini

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kad bi barem bilo više ovakvih svesnih roditelja"

  • 0
drugarice Foto: Shutterstock

Maltretiranje i vršnjačko nasilje su veliki problemi sa kojima se u školi susreće dosta dece. I većina odraslih se može i dan-danas setiti trenutka kada su bili maltretirani ili zadirkivani. Maltretiranje može učiniti da se deca osećaju veoma loše, a stres zbog suočavanja sa tim može im izazvati mučninu.

Maltretiranje može učiniti da deca ne žele da se igraju napolju ili da idu u školu. Teško je zadržati misli na školskim obavezama kada ste zabrinuti kako ćete se nositi sa nasilnikom u hodniku ili školskom dvorištu.

Maltretiranje smeta svima - a ne samo deci koja su na udaru. Maltretiranje može učiniti školu mestom straha i može dovesti do nasilja i dodatnog stresa za sve.

Imajući sve to na umu, jedna mama po imenu Nike naterala je svoju ćerku da sastavi poklon izvinjenja za devojčicu koju je maltretirala s drugom decom u školi. Proces u kojem njena ćerka bire darove u ime izvinjenja zlostavljenoj devojčici snimila je i podelila na svom TikToku. Nedugo nakon što je objavila video, postao je viralan, a od dana objavljivanja pogledan je gotovo sedam miliona puta.

@afrolatina93 I always tell my kids that you never know what a person is going through at home and what they have to deal with everyday. You are to always be kind to everyone because how you treat someone can impact their mental health in either 2 ways! Not only that but everything you have can be taken away just as fast as you received it! Humble yourself! ❤️#fyp #fy #humble #nobullies #bullyfreezone #alllove #forgiveness #trending #teachthemyoung #lessonlearned #lesson ♬ Angel Numbers / Ten Toes - Chris Brown

Kada je Nike bila dete i sama je bila žrtva vršnjačkog nasilja. Kada je saznala da je baš njena ćerka bila jedna od dece koja su primenjivala nasilje doživela je poraz, ali je smislila način na koji može da pokaže svojoj ćerki gde je pogrešila.

Njih dve su otišle u kupovinu i izabrale više poklona za devojčicu iz razreda kojoj je bilo neophodno izviniti se.

Tu su stvari poput dnevnika, maski za lice, ogrlice i pribora za izradu narukvica, baloni, ali i ono najvažnije - pismo izvinjenja.

U komentarima su se mnogi javili i pohvalili Nike za ovaj mudri postupak.

"Maltretiranje je trauma koja nas ne napušta ni kad odrastemo. Hvala ti što si pokazala svojoj kćeri da to nije u redu", "Ovime si izlečila devojčicu u meni. Hvala ti", "Kad bi barem bilo više ovakvih svesnih roditelja", "Tako treba, mama! Ni u našoj porodici se ne toleriše zlostavljanje", "Ovako će najbolje naučiti. Odlična reakcija s tvoje strane", neki su od komentara ispod videa.

Niki je posle toga snimila i drugi deo gde prikazuje darivanje. Ona je između ostalog i snimila razgovor sa mamom devojčice koju je vređala njena ćerka kako bi se jednom za svagda ovome stalo na put.

@afrolatina93 I appreciate all the love and support you all have shown! The little girl was so happy and grateful and her mom was as well. My daughter understands her wrong doing and promised to never hurt anyone else again ❤️👏🏾👏🏾#fyp #fy #millennialmom #humble #bullyfreezone #nobullies #forgiveness #trending #alllove #teachthemyoung #lessonlearned #lesson #actsofkindness #kindhearted #love #friends ♬ original sound - NOFEELINGS.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Rodila sam sebi najbolju drugaricu": Nina je mama troje dece, a izgleda kao tinejdžerka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica