• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lezbijski par ulazi u istoriju Velike Britanije: Rodile su jedna drugoj bebu

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Procedura, poznata kao simultano recipročno IVF, nikada ranije nije pokušana u Velikoj Britaniji

  • 1

Emili Patrik i Keri Osborn su zajedno već sedam godina. Ušle su u britansku istoriju kao lezbijski par u kome su jedna drugoj rodile bebe putem vantelesne oplodnje.

Donator sperme korišćen je za oba sina, sa novopridošlim Ezrom, starom samo 11 dana, napravljenom od Emilinog oplođenog jajnog ćelija koje je potom implantirano u Keri, koja ga je nosila i rodila.

U međuvremenu, njegov (malo) stariji brat, 10-nedeljni Elvis, došao je iz Kerijinog jajeta implantiranog u Emili, čime je postala njegova rođena majka.

Procedura, poznata kao simultano recipročno IVF, nikada ranije nije pokušana u Velikoj Britaniji - ali je uspela baš na vreme da porodica proslavi Dan majki u četvoro.

Par je počeo da razgovara o istovremenoj recipročnoj vantelesnoj oplodnji tokom pandemije kovida. Ceo proces koštao ih je  25.000 funti, uključujući i cenu anonimnog donatora sperme.

Dok je Elvis rođen prirodnim putem na Novu godinu i težak 3,628 kilograma, Ezra je stigao nekoliko nedelja kasnije hitnim carskim rezom 28. februara. Bio je težak 3.203 kilograma.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by TwoMumsTwoBuns 🤰🏳️‍🌈🤰 (@twomumstwobuns)

Emili kaže da ne zna kako da opiše kako se sada oseća kako su oba dečaka ovde, ali kaže za "Metro.co.uk".

- Nije tako ludo kao što smo oboje mislile da će biti. Mislile smo da će ovo biti ludo, stvarno zauzeto i umorno - kaže Emili.

Prema Emili, ovo je u suprotnosti sa Elvisom koji je bio „malo užasnut prvih nekoliko nedelja“, ali sada takođe spava celu noć.

Ona takođe kaže da to što je na porodiljskom u isto vreme kada i Keri olakšava.

Par kaže da, iako podjednako vole svoje bebe, svaka od njih oseća veći osećaj majčinske odgovornosti prema onome koga je nosila nego prema sinu sa kojim zapravo dele gene.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najbolja mlada umetnica na svetu: Ko je zapravo 15-godišnja violinistkinja Lana Zorjan?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • teorija zavere

    11. mart 2024. | 13:49

    "Rodile su jedna drugoj bebu" - zvuči kao "kupile su jedna drugoj kuče". To su bre deca, nisu kučići. Mada, ja sam i protiv kupovine kučića i gajenja rasnih pasa. Ta deca, na žalost, neće rasti u normalnom okruženju. Čuj više voli dete koje je ona nosila nego dete koje je nosila partnerka. U porodicama gde ima usvojene dece ljudi često vole usvojeno kao da je njihovo. Ovo su jednostavno sebične osobe.

    Podelite komentar