• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Princ Hari i Megan Markl "nisu imali pojma" o raku Kejt Midlton: Za dijagnozu su saznali kad i ostatak sveta

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl objavili su poruku podrške nakon što je Kejt Midlton objavila svoju dijagnozu raka

  • 0
Princ Hari Megan Markl Foto: Tanjug/AP

Princ Hari i Megan Markl nisu bili svesni dijagnoze raka Kejt Midlton sve dok nije dospela na naslovne stranice širom sveta.

Kako su naveli izvori za "NY Post", vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su navodno bili "zaskočeni sa informacijom", saznavši za zdravstveno stanje Midltonove istog dana kada su tragične vesti prenete u svet.

- Nisu imali pojma i saznali su za vesti otprilike u isto vreme kada i ostatak sveta - otkrio je jedan insajder: - Ovo pokazuje nepopravljivu štetu koju su naneli. Poverenje je slomljeno i kraljevska porodica se distancira od njih.

Princevi Vilijam I Hari i princeza Kejt Midlton i Megan Markl, sahrana kraljice Elizabete Foto: Kirsty O'Connor / AFP / Profimedia

Međutim, "prognani" članovi kraljevske porodice izdali su kratko saopštenje podrške nakon objave princeze od Velsa.

- Želimo zdravlje i izlečenje Kejt i porodici i nadamo se da će to moći da urade privatno i u miru - napisali su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa u saopštenju u petak.

Vojvoda nije bio obavešten o zdravstvenom stanju bratovljeve supruge iako je Hari nedavno boravio u Londonu (početkom februara) i to da bi se nakratko sastao sa svojim ocem, kraljem Čarlsom III, nakon vesti da sa i monarh borbi protiv raka. Kralj Čarls III objavio je svoju dijagnozu dok je bio na lečenju zbog uvećane prostate još u januaru, što je izazvalo veliki potrest u kraljevskom krugu. Mediji su tada opisali kratku posetu princa Harija, koja je trajala samo 45 minuta, kao dirljiv, ali prolazan trenutak usred porodičnih previranja.

Midltonova je negde u to vreme već bila podvrgnuta operaciji abdomena u Londonskoj klinici, ali je tek juče otkrila svetu svoju dijagnozu raka, što je uslediolo nakon nekoliko dana intenzivnih spekulacija.

- Operacija je bila uspešna. Međutim, testovi nakon operacije su otkrili da je rak bio prisutan - rekla je vidno mršava Kejt u u video poruci koju je snimio BBC Studios: -  Želela sam da iskoristim ovu priliku da vam se lično zahvalim za sve divne poruke podrške i za razumevanje dok sam se oporavljala od operacije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Princeza od Velsa objavila da je pod preventivnom hemioterapijom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica