• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cele godine drži okićenu jelku u kući i kapu Deda Mraza - za svaki slučaj: "Nama je Božić čak i leti"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njihova nesvakidašnja porodična tradicija raznežila je "odraslu decu" širom sveta

  • 0

Džejn, koja sa suprugom Rodžerom ima malo preduzeće za prodaju engleskih čajeva, preko društvenih mreža je ljude uvela u prostorije njenog doma i objasnila jednu nesvakidašnju porodičnu tradiciju.

Svoju porodicu naziva "božićnom porodicom", jer im je Božić omiljeni praznik i način na koji ga proslavljaju se posebno ističe.

- Postepeno smo došli u situaciju da se prekinula naša dosadišnja tradicija da smo svi tu za vreme Božića. Oba sina žive daleko i stalno su na nekakvim putovanjima. Bila sam baš tužna, a onda smo polako dolazili na rešenje. Božić kao praznik uvek obeležavamo, ali Božić iz aspekta okupljanja i druženja ne želimo da propustimo.

Tako smo došli na ideju da kad god dođu moji sinovi, proslavimo ovaj praznik. Nebitno da li je u pitanju avgust, april ili decembar mesec, jelka ostaje okićena, a tako i diskretni ukrasi u svakoj sobi - navodi Džejn u snimku.

Uvek imaju ćurku u zamrzivaču, sos i poklone pripremljene za svoje sinove, a ne izostaju ni čarape ni kapa Deda Mraza. Džejn taj dan posvećuje i kompozicijama na klaviru u duhu tog praznika. Njeni sinovi imaju 31 i 40 godina, ali i dalje se kao mala deca raduju proslavljanju Božića sa svojom porodicom, u bilo kom mesecu.

@afternoonteajane Why we have a Christmas Tree up all year round! #family #christmas #tradition #funny #piano #fyp #foryou #personal #storytime #story #festive ♬ original sound - AfternoonteaJane

Za njihovu porodicu jelka je "simbol porodice" i da je postavljena tokom cele godine je stalni podsetnik na to, rekla je za "Mirror".

Mnogi su oduševljeni, ali ipak postoje i oni koji misle da je ovo preterivanje.

- Mnogi mi pišu koliko su se rasplakali na ovu priču o našem porodičnom običaju. To je bio najzanimljiviji "neželjeni" efekat ove društvene mreže. Broj ljudi koji osećaju da im unutrašnje dete nije negovano. A ja bih usvojila svu decu. Trebalo bi da otvorim sirotište za odrasle - kaže Džejn.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svadba po starim običajima, sa fijakerima i hajducima: Lepa Nađa rekla da Mihajlu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica