• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brat princeze Dajane podelio fotografiju iz njihovog detinjstva: On je otkrio i možda najveću ironiju o njoj

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njih dvoje se se uvek držali zajedno

  • 0
Čarls Spenser  princeza Dijana Charles and Diana Spencer Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Čarls Spenser je nedavno objavio retku fotografiju iz školskih dana sa svojom sestrom, princezom Dajanom. Ova fotografija datira iz septembra 1968. godine - Čarlsovog prvog dana škole.

- Moj otac je snimio ovu fotografiju mene i moje sestre Dajane neposredno pre nego što nas je odvezao u Silfild, zaista divnu osnovnu školu u Kings Linu u Norfolku - napisao je on u objavi.

Princeza Dajana i njen brat imali su jaku vezu tokom svog detinjstva sve do njene tragične smrti 1997. Ledi Di je odrasla sa dve sestre, Sarom i Džejn, i jedni bratom, Čarlsom. Imala je i starijeg brata Džona, međutim, on je nažalost umro samo nekoliko sati nakon rođenja 1960.

Čarls i Dajana su bili najmlađi u porodici i uprkos tome što su imali dve starije sestre, većinu vremena su provodili zajedno. Sara je rođena 1955, a Džejn je rođena 1957. dok je Dajana rođena 1961. godine, a zatim Čarls 1964. godine.

Čarls je išao u školu sa svojom sestrom sve dok se 1972. nije preselio u internat za dečake. Nedavno je u razgovoru za "Hello" Čarls otkrio da je Dajana bila uvek veoma zaštitnički i majčinski nastrojena prema njemu.

- Moja majka Frances je otišla od kuće kada smo bili mali - ja sam imao dve ili tri godine, a Dajana je imala pet ili šest godina - tako da smo bili u tome zajedno - rekao je on za publikaciju.

Nakon njene smrti, njen brat je bio taj koji se zauzeo za njenu sahranu. Čarlsov hvalospev sestri je kasnije postao poznat kao jedan od najvećih govora 20. veka, prema "Gardijanu", nakon što je branio svoju sestru od svih negativnih stvari koje su objavljene o njoj.

- Mislim da nikada nije razumela zašto su mediji ismevali njene iskreno dobre namere... Moje sopstveno i jedino objašnjenje je da istinska dobrota preti onima na suprotnom kraju moralnog spektra - rekao je on.

- Važno je podsetiti se da je od svih ironija u vezi sa Dajanom možda najveća bila ova: devojka kojoj je dato ime drevne boginje lova bila je, na kraju, najlovljenija ličnost modernog doba. Dajana je bila sama suština saosećanja, dužnosti, stila, lepote. Širom sveta ona je bila simbol nesebične čovečnosti, nosilac zastave za prava zaista potlačenih, Britanka koja je prevazišla nacionalnost - govorio je.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sećate li se "osvetničke haljine" princeze Dajane?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica