• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sara Džesika Parker svojoj deci dozvoljava šećer: Želi da razviju dobar odnos sa hranom, koji ona nije imala

Vreme čitanja: oko 2 min.

U njihovom porodičnom domu se razvija zdrav odnos sa svom hranom

  • 0
Sara Džesika Parker Foto: John Nacion/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mnogi roditelji insistiraju na tome da davanje slatkiša menja dečije ponašanje. Nekoliko istraživanja se bavilo ovim pitanjem, ali nijedno od njih nije pronašlo dokaze koji bi podržali ideju da šećer dovodi do hiperaktivnosti.

Drugi pak su zabrinuti zbog gojaznosti i generalno lošeg uticaja na zdravlje dece.

Kada je u pitanju hrana, Sara Džesika Parker je preduzela sve mere da njene ćerke ne idu njenim stopama.

Glumica je namerno ohrabrivala bliznakinje Tabitu i Merion da imaju dobar odnos sa hranom, da ne bi doživele ono što je ona doživela tokom svog odrastanja, rekla je tokom gostovanja u podkastu "Ruthie's Table 4".

Upravo zabrana određene hrane može dovesti do straha i anksioznosti u ishrani, umesto da daje deci mogućnost da donose racionalne odluke i da sami odluče kada je čega dosta.

Sara Džesika Parker Foto: John Nacion/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Kada sam dobila devojčice, nisam želela da imaju odnos sa hranom koji je antagonistički i da je doživljavaju kao neprijatelja - objasnila je 59-godišnja glumica, napominjući da su u njenoj porodici šećer, čokolada i kolačići bili izričito zabranjeni.

Zbog tog ograničenja, Parker i njena braća i sestre kupili su gomilu kolača i kolačića nakon što su se iselili iz porodičnog doma.

- Nisam to želela za njih. U našoj kući imamo kolače, imamo tortu, imamo sve. I kao rezultat toga, imate bolji odnos sa hranom.

- Moje ćerke imaju građu kakvu imaju, i nadam se da će biti zdrave. One su sportistkinje i uživaju u hrani i imaju različite ukuse.

Dobitnica Zlatnog globusa, koja je ujedno i majka sina Džejmsa (21) sa suprugom Metjuom Broderikom, podelila je redak uvid u njihov porodični život.

- Metju kuva. Oboje kuvamo svaki dan. Večeramo kao porodica svake večeri.

Ona i Broderik (62) u braku su od maja 1997. godine, a porodicu su osnovali pet godina kasnije kada je Parker rodila sina.

Par je dočekao svoje devojčice preko surogata u junu 2009.

Dok su Džejms, Tabita i Merion prvenstveno odgajani van reflektora, svi su se godinama pridružili svojim roditeljima u ponekim pojavljivanjima na crvenom tepihu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kad modna ikona postane veganka, bunde zameni salatama

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica