• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od trotoara do parkova - Kolica i trotineti koji su osvojili srca roditelja i dece

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kad su točkovi u pokretu, sve je lepršavo i lagano, a svaki pređeni metar je lakši kad se dete vozi u kvalitetnim kolicima

  • 0
ePlaneta Foto: Promo

Kolica za bebe i decu se kupuju vrlo pažljivo, jer je važno izabrati kolica koja će služiti nekoliko godina, i biti saveznik na svim putovanjima i svakodnevnim obavezama. Prva vožnja parkom ili ulicom sa novim članom porodice nije samo ritualni trenutak, već i početak mnogih zajedničkih avantura.

Prilikom kupovine novih kolica najpre treba obratiti pažnju na sigurnost i bezbednost koju pružaju kolica. To uključuje čvrstu konstrukciju, pouzdane kočnice, stabilne i okretljive točkove i sigurnosne pojaseve. Takođe, važno je proveriti da li kolica imaju standardne oznake koje garantuju da su proizvedena u skladu sa aktuelnim bezbednosnim normama.

Udobnost nemoj da zanemariš. Kolica treba da imaju podesiv naslon za leđa, koji omogućava različite položaje - od sedenja do ležanja, što je posebno važno za novorođenčad koja većinu vremena provode spavajući. Meke i prozračne tkanine, kao i dobra zaštita od sunca, vetra ili kiše, osiguravaju da dete uvek bude zaštićeno i udobno smešteno.

Praktičnost je ključna, jer će se kolica često sklapati i rasklapati, nositi u rukama, stavljati u automobil ili nositi na stepenicama. Lakoća sklapanja, težina i kompaktnost su aspekti koji roditeljima mogu znatno olakšati svakodnevnicu.

Na ePlaneti ćeš naći fenomenalan izbor 3u1, 2u1 i kišobran kolica, koja su posebno popularna zbog svoje praktičnosti. Kišobran kolica se koriste od 6. meseca pa nadalje i nezamenljiva su prilikom putovanja i gradskih šetnji, jer svojom laganom konstrukcijom čine svaku vožnju zabavnijom i lakšom.

Iz kolica na trotinet - jer zabava nikad ne staje

Kad kažeš trotinet deca odmah obuvaju patike i spremni su za neprestanu vožnju. Kad prvi put stanu na trotinet osete slobodu od koje kasnije teško odustaju. Trotinet je i druženje sa drugarima iz kraja, pozajmljivanje nekome ko je zaboravio svoj i želi još jedan krug, a pre svega trotineti su prvo "vozilo" koje im daje osećaj samouverenosti.

U razigranim danima proleća, kada toplije vreme mami roditelje i decu da provode više vremena napolju, trotineti se ističu kao savršen izbor za aktivno detinjstvo. Ovi verni saputnici na dva točka ne samo da podstiču fizičku aktivnost, već i razvijaju motoričke veštine kod dece, pripremajući ih za brojne izazove. Kupovina trotineta ovog proleća može biti više od obične zabave; to je investicija u zdrav životni stil tvog deteta.

Birajući pravi model, koji je prilagođen uzrastu i veštinama deteta, daješ mu priliku da istražuje, uči i raste. Razmisli o trotinetu ne samo kao o igrački, već kao o ključnom delu dečije svakodnevice ovog proleća.

Sve što ti je potrebno za decu, osim kolica i trotineta, naći ćeš upravo na internet prodavnici ePlaneta. To je mesto tvoje sigurne online kupovine.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica