• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zdravo i srećno dete mokri u krevet noću, a ima devet godina. Kako rešiti ovaj problem?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na portalu Ona.rs možete pronaći odgovore stručnjaka na svakodnevna pitanja u vezi sa decom. Pitanja nam šaljite na mejl ona@telegraf.rs

  • 0
Roditelji pitaju Foto: Pexels / Oleksandr P

Roditelji se  svakodnevno suočavaju sa najrazličitijm fazama u razvoju svoje dece, te im je neretko potrebna konsultacija sa stručnjakom.

Jedno takvo pitanje dobili smo od mame devetogodišnjaka, koja pita šta da radi jer njeno zdravo i srećno dete mokri u krevet noću. Napominje da su otklonjene sve zdravstvene nedoumice.

- Ukoliko ste obavili neophodne preglede, verovatno ste dobili uputstvo da izbegavate da dete unosi više tečnosti bar dva sata pre spavanja. Takođe, bilo bi dobro da propratite kada se detetu to javlja, da li ima suvih perioda. Ukoliko ima suvih perioda, javite se psihologu koji je stručan da izanalizira situaciju i upozna dete kako bi našao pravi uzrok - kaže psiholog Radmila Grujičić iz Psiho centar Psihomedika Jagodina i dodaje:

- Često se kao uspešna metoda koristi buđenje deteta noću kakobi ipraznilo bešiku, sa naglaskom na razbuđivanje. Svakako bi psiholog koji upozna dete najbolje predložio šta činiti u konkretnom slučaju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako neusaglašenost roditelja u vaspitanju utiče na dete

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica