• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Kalifornijska princeza" Lilibet, ćerka Harija i Megan slavi 3. rođendan: Deda Čarls poslao specijalan poklon

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ni na ovom rođendanu nije bilo članova britanske kraljevske porodice

  • 1
Meghan Markle Megan Markl, Prince Harry Princ Hari Megan i Hari; Foto: Tanjug/AP

Ćerka Megan Markl i prica Harija, princeza Lilibet, danas je napunila tri godine, a kraljevski par je odlučio da proslavi u svom stilu - u pitanju je skromna i simpatična zabava.

Lilibet Dajana je rođena u Kaliforniji 2021. Ušla je u istoriju kao prva britanska krvna princeza rođena u Sjedinjenim Državama i sedma je u redu za britanski tron. Nosi ime po svojoj prabaki kraljici Elizabeti, tačnije njenom nadimku, i po svojoj baki princezi Dajani.

Princeza princess Lilibet Diana Mountbatten Windsor Foto: Duke and Duchess of Sussex/Misan Harriman

Kako navodi "People", vojvoda i vojvotkinja od Saseksa priredili su Lili "proslavu pred rođendan" sa bliskim prijateljima i porodicom tokom vikenda u Montesitu u Kaliforniji. Tačna lista gostiju je nejasna, ali se čini zasigurno da je Meganina mama, Dorija Ragland, bila prisutna. Isto se govori i za Kejti Peri i Orlanda Bluma.

Verovatno neko i od slavnih komšija - Opra Vinfri i Elen Dedženeres!

U slučaju da niste znali, Megan i Hari su po dolasku u Ameriku bili posvećeni podizanju svoje dece u potpunosti van reflektora (osim nekih zaista slatkih fotografija koje su podelili u svom "Netfliks" dokumentarcu). Međutim, Megan je podelila simpatičnu novost o princezi Lilibet tokom nedavnog putovanja u Nigeriju.

Dok je razgovarala sa grupom predškolaca koji su plesali i pevali za Sasekse na Lajtvej akademiji u Abudži u Nigeriji, Megan je navodno rekla: "To je Lilin omiljeni čas".

- Naša ćerka, Lili, ona je mnogo, mnogo sitnija od vas. Uskoro će napuniti tri godine. A pre nekoliko nedelja me je pogledala i samo kad bi videla svoj odraz u mojim očima, rekla bi: "Mama, vidim sebe u tebi". Tada je pričala zaista bukvalno, ali ja sam se zadržala na tim rečima na sasvim drugačiji način i pomislila sam, da, vidim sebe i tebe, i ti mene i tebe, ali dok gledam po ovoj sobi, vidim sebe i u svima vama.

Ni na ovom rođendanu nije bilo članova britanske kraljevske porodice. Otkako su Megan i Hari napustili svoje uloge kraljevske porodice, kraljevska porodica nije javno proslavila Arčijeve i Lilibetine rođendane - kao što se očekuje po kraljevskom protokolu. Nedostatak (javnih) dobrih želja za decu označava značajnu promenu u odnosu na nekoliko godina ranije, kada su Lilibetin prvi rođendan uvažili princ i princeza od Velsa (tada vojvoda i vojvotkinja od Kembridža) i kralj Čarls III i kraljica Kamila (tada Princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola) na društvenim mrežama.

Iako zasigurno niko od ostalih članova kraljevske porodice nije prisustvovao, veruje se da je mlada princeza dobila poseban poklon od svog dede kralja Čarlsa uprkos porodičnoj svađi. Još uvek nije jasno da li su Vilijam ili Kejt uradili isto, ali kraljevski stručnjaci veruju da je kraljev promišljen gest možda pokolebao neka srca.

Prema kraljevskom autoru i stručnjaku Tomu Kvinu, "kralj Čarls nije imao nameru da potpuno ignoriše Lilibetin rođendan pa je poslao poklon zajedno sa porukom", piše "Mirror".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Arči je danas napunio godinu dana, a kao poklon mu Megan čita priču

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari