• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ilda i Irma bliznakinje sa Daunovim sindromom uzele svedočanstva, jedna već upisala srednju: Mama Sara ponosna

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sara Bero nam je otkrila i da su devojčice primile svoja svedočanstva o završenom osnovnom obrazovanju i objasnila kakva je dalja procedura pre nego što Irma i Ilda odu na zasluženi raspust.

  • 0
Sara Bero ćerke Foto: Sara Bero

Pre skoro mesec dana, ćerke bliznakinje Sare Bero išle su na svoju polumaturu. Na fotografijama je Sara pokazala kako su se njene devojčice spremile i kakve su haljine nosile. Takođe je istakla ko im je pružio najveću podršku - njihov ujak, Sarin rođeni brat, zajedno sa Sarinim najboljim prijateljem.

Tada nam je Sara u razgovoru otkrila da će one nastaviti svoje obrazovanje u srednjoj školi i šta će one dalje upisati.

- Irmu smo upisali u srednju skolu za kuvara. Ilda voli umetnost i slikanje, pa čekamo kategorizaciju i komisiju - rekla nam je tada mama Sara Bero.

Danas nam je otkrila i da su devojčice primile svoja svedočanstva o završenom osnovnom obrazovanju i objasnila kakva je dalja procedura pre nego što Irma i Ilda odu na zasluženi raspust.

- To je kod nas malo drugačije, po meni teže nego drugoj deci. Ilda izlazi na komisiju za usmeravnje koja daje dozvolu za dalje kombinovano školovanje kao i do sada. Irmu smo upisali za kuvara i juče smo dobili i to usmeravanje tako da je ona sve završila - pojasnila nam je Sara slučaj svojih devojčica i nastavila:

- One su juče bile presrećne na dodeli, mislile su da će opet nastaviti sa školom jer im mnogo nedostaje. Spremamo se i za drugu polumaturu koja će biti 14 juna sa školom "1. jun". One su devojčice koje su devet godina pohađale dve škole - redovnu, tamo su bile na veštinama muzičko, fizičko, likovo, i školu "1 jun" u kojoj su pohađale sve druge predmete. Spremile smo i druge haljine i jako smo uzbuđene i ja i one, baš smo danas išle na probu - ispričala nam je Sara.

Mama se potrudila i prošlog puta da obema devojčicama pronađe najlepše moguće haljine, a pripreme i za drugu polumaturu, sa drugom školom, su u toku i sigurno neće izgledati ništa manje spektakularno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sara je samohrana majka bliznakinja sa Daunovim sindromom: Njena porodična priča raznežuje sva srca

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica