• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nestrpljivi tata prekršio pravilo porodilišta, ali i gravitacije: Snašao se kako da vidi mamu i bebu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sada se izvinio za svoj čin i objasnio zašto je to uradio

  • 0

Jedan nestrpljivi tata, okačio je svoju sliku na Instagramu sa tek rođenom bebom i novopečenom mamom, sa prozora porodilišta KBC "Dragiša Mišović". I možda ovo i nije neka vest, da se prozor ne nalazi na prvom spratu bolnice i da novi tata nije posetio suprugu nakon porođaja sa druge strane zgrade, popevši se do mame i bebe uz pomoć ulične dizalice sa kamiona, ne bi li po prvi put video svoje dete.

Njegova odvažnost naišla je na oduševljenje na društvenim mrežama koji su ga pozdravili rečima poput: "Kakav šmeker", "Bravo, tata, kralju!" "Ma neka je živ, zdrav i srećan zajedno sa svojom familijom, neka je videti i sreće i pozitive malo. Bravo za Vas", "Nije teško biti šmeker, faca, a opet, to ne može biti svako. Bravo", "Prelepo, konačno nešto lepo da vidim - bili su samo neki od komentara ispod fotografije."

Međutim, iako je negov potez zaista simpatičan i snalažljiv, kao i da nesporno pokazuje njegovu sreću i ponos na mamu i bebu, to ne umanjuje činjenicu da prekršio nekoliko pravila porodilišta.  Zato se oglasio da objasni svoj čin i kako sad i sam kaže "neodgovoran potez"

- Pozdrav drugari, ja sam tata sa ove slike koju je neko okačio na vašoj stranici. Želeo bih da vam napišem par rečenica koje se kriju iza ove fotografije - napisao je novopečeni tata: - Pre svega želeo bih da se zahvalim svima koji su nam poželeli sve najbolje u komentarima, drago nam je što smo vam ulepšali dan. Takođe želeo bih da se zahvalim svima u Porodilištu Dragiša Mišović Dedinje, svi su predivni bili i u toku održavanja trudnoće i u toku porođaja, tretirali su moju suprugu sa ogromnim poštovanjem i svim budućim majkama bih preporučio ovo porodilište.

Ipak, zbog komentara koji su ipak kritikovali njegovu nesmotrenost, želeo je da objasni zašto je to uradio.

- Svim ženama u trudnoći je neverovatno teško pogotovo u toku porođaja koji traje satima, i to što one prežive ni jedan muškarac ne bi mogao da izdrži, zato kapa dole svim ženama i majkama. Iz tog razloga potrebna im je sva pažnja ovog sveta, sva podrška i pre svega bliskost i prisutnost partnera. Ja kao otac, a pre svega kao muž jedne kraljice želeo sam da budem prisutan bar na 5 min, da joj dam podršku da nastavi dalje, da izdrži bolove posle porođaja i da joj kažem da sam ponosan na nju i da je volim gledajući je u oči a ne preko telefona. Ni jedne pare na ovom svetu mi ne bi bile velike za ovih pet minuta sreće koju sam danas doživeo - kaže mladi tata.

- Žao mi je ako sam doveo u nepriliku bilo koga u porodilištu to mi nije bila zaista namera, nisam želeo da prekršim njihovo pravilo zabrane ulaska u porodilište pa sam našao način da to uradim drugačije, ali to ne bih savetovao bilo kome da ponovi. Još jednom hvala svima u Porodilištu na razumevanju na moj neodgovoran potez - poručio je on i na kraju napisao da želi da se zahvali svojoj supruzi, njegovoj "kraljici" koja mu je na svet donela prelepog dečaka: - Volim te sine! Ovo je osmeh koji želim svakom čoveku da doživi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu: Kako dojiti uspavanu bebu?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica