• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sestra Bogdana Bogdanovića se žrtvovala zbog brata: Ovakva podrka može da dođe samo od najrođenijeg

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zahvaljujući sestrinoj podršci, naš kapiten mogao je da se koncentriše isključivo na svoj posao, treninge i napredak

  • 0
Košarkaška reprezentacija Srbije OI Pariz Srbija VS Nemačka Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović doveo je srpsku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Parizu do medalje.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a naši predstavnici emotivno su proslavili veliki uspeh.

Bogdan Bogdanović je poznat ne samo po svojim sportskim dostignućima, već je u fokusu i njegov privatni život. Povezivan je sa brojnim damama, uključujući teniserku Olgu Danilović i glumicu Jovanu Stojiljković. Međutim, on ističe da mu je porodica na prvom mestu.

Bojana Bogdanović, Bogdanova sestra, igra ključnu ulogu u njegovom životu.

Nakon što je iz Evrope otišao da igra u NBA ligi, Bogdan Bogdanović se susreo sa brojnim preprekama, najpre kulturološkim šokom, a sve je mnogo lakše prevazišao i prilagodio se zahvaljujući svojoj porodici u kojoj je našao utočište i podršku.

Danas je angažovana u vođenju njegovog kampa i fondacije, pružajući podršku mladim talentima koji sanjaju da budu kao Bogdan.

Koliko je Bojana uključena u Bogdanovićevu karijeru vidi se upravo iz njenog angažovanja prema vođenju kampa i fondacije, a oboje predstavljaju pravi uzor mladima pošto daju sve od sebe da budu deo humanitarnih akcija i podrške talentovanim mladim sportistima.

Zahvaljujući sestrinoj podršci, naš kapiten mogao je da se koncentriše isključivo na svoj posao, treninge i napredak, ali to nije bilo veliko iznenađenje za Bogdanoviće – od malih nogu je Bojana bila Bogdanova najveća navijačica.

Bojana Bogdanović je nedavno u emisiji "Oko" na RTS-u opisala svog brata kao "detinjastog".

- Bodgan je i dalje detinjast. To mi se baš dopada kod njega. On je kao neki Petar Pan i uživa u tome – rekla je nedavno u emisiji "Oko" Bojana Bogdanović i priznala da nije propustila nijednu utakmicu slavnog brata.

- Porodica je temelj. Roditelji su usadili meni i sestri ispravan način razmišljanja. Prvo, da radiš ono što voliš, da uživaš u svom poslu i da čuvaš familiju i taj najuži krug ljudi oko sebe. Da budeš dobar čovek... Moja porodica je puna ljubavi i sreće. Izuzetno sam im zahvalan na svemu sto su učinili za moju sestru i mene. Bile su i teške situacije u životu ali uvek smo imali sve što nam je potrebno da uživamo i budemo srećni - rekao je košarkaški as svojevremeno u emisiji "Kao sav normalan svet".

On je tom prilikom istakao da su se roditelji žrtvovali kako bi on i sestra imali perspektivniju budućnost.

- Tata je radio kao komercijalista dugo godina sa tečom u jednoj firmi, a mama je bila kasirka, trgovac. Oni su se odrekli jako dobrih poslova u nekim manjim sredinama i statusa u društvu ne znajući u šta se upuštaju kada su otišli u Beograd, ali to su učinili zbog nas, da bi meni i sestri izabrali bolji put i bolji početak, kako mi ne bi živeli njihove živote,već da imamo bolji početni položaj. Oni su pohađali školu u Kužinama. To je jako malo mesto na severu Crne Gore. Beograd su izabrali da bi sestra i ja imali bolje uslove što se tiče školovanja. Počeli smo da živimo u Železniku, Mirijevu i tako dalje.. - rekao je Bogdan i priznao da je sestra Bojana njegov najveći prijatelj.

(Ona.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bogdanović otkrio zašto je slavio u stilu Karmela Entonija i gledao u njega tokom meča sa Amerikom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica