• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Moja ćerka kreće u 3. razred, nema prijatelje i bojim se da ih nikada neće steći": Očajna mama tražila savet

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neizbežan je period prilagođavanja i roditelja i dece kada je škola u pitanju

  • 0
mama tinejdžerka sukob Foto: Shutterstock

Prilikom odrastanja, kako deca tako i roditelji prolaze kroz razne faze na koje svako mora da se navikne, ali i da pronađe način kako da se sa njima izbori.

Jedna mama je potražila savet na mrežama, žaleći se kako ne zna šta da radi sa ćerkom, za koju priznaje da je čudna, jer - nema prijatelje i misli da ih nikada neće ni imati. Devojčica sada treba da krene u treći razred.

- Pre nekoliko dana mi je prišla i rekla kako zna da treba da krene ponovo u školu, ali i da zna da nema prijatelje i ne zna zašto je niko ne voli - požalila se majka, uz to dodajući da joj je uvek govorila da bude svoja, i da se nekako približi drugarima iz odeljenja kako bi stekla prijatelje.

Isto tako, mama devojčice je rekla kako je to ipak ništa ne čudi, jer ni ona kao i njen suprug, nisu baš dobri u sklapanju prijateljstava.

- Ne znam da li postoji nešto što bih mogla da uradim po tom pitanju, ali svaka sugestija ili savet od vas bi dobro došao. Ne možemo da je kontrolišemo u školi, ali možemo da joj učinimo prijatan boravak kod kuće, sa prijateljima - rekla je majka.

samoća, depresija, asocijalnost, osama Foto: Shutterstock/Africa Studio

Jedan od roditelja koji je komentarisao ovu situaciju, predložio im je da probaju sa nekim hobijem van škole, u kojima bi njihova naslednica mogla potencijalno da pronađe sebi društvo.

Posle toga su isti komentar inastavili da se ređaju, dajući do znanja da je to najverovatnije najbolje rešenje za njihovu ćerku i poboljšanje njenog društvenog života.

Svakako je ovo jedan prelazni period u kojem i roditelji i deca treba da se naviknu na novonastalu situaciju, ali sve se može uz jaku volju, piše "NY post".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prvi utisci budućih srednjoškolaca nakon završnog testa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica