• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Evo koliko je novca kraljica majka izdvojila za princa Harija: Ove pare će dobiti kada napuni 40 godina

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Svakom bratu bilo je namenjeno da na 21. rođendan da dobije po 6 miliona funti, što bi se povećalo na 8 miliona funti na 40. rođendan koji Hari puni sledeće nedelje 15. septembra

  • 0
Hari i Megan Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Hari će dobiti devet miliona i 400 hiljada evra (osam miliona funti) kada napuni 40 godina, novac koji je kraljica majka izdvojila jai paušal za svoje praunuke jop pre 30 godina. Fond od 22 i po miliona evra kraljica Elizabeta je osnovala još kada je princ Hari imao samo deset godina,  sa ciljem da se novac podeli između svih njenih unuka.

Od toga prvu uplatu je dobio na svoj 21. rođendan, a druga ga očekuje sa njegovih 40 godina. Kako izvori iz palate tvrde - Hari je dobio veći iznos od Vilijama.

- U to vreme postojao je poverenički fond. Bio je to način da kraljica majka odvoji novac za budućnost svojih praunuka i da se pobrine da će preneti deo svog imetka na naslednike efikasno - izjavio je bivši pomoćnik Bekingemske palate.

Svakom bratu bilo je namenjeno da na 21. rođendan dobiju po 6 miliona funti, što bi se povećalo na 8 miliona funti na 40. rođendan koji Hari puni sledeće nedelje 15. septembra.

Printc Hari, Megan Markl Foto: Tanjug/AP

Tada se verovalo se da će princ Vilijam i princ Hari, zajedno sa decom svojih rođaka kraljevske princeze, Zarom i Piterom Filipsom, i ćerkama vojvode od Jorka Beatris i Eugenie, zajedno sa decom princeze Margaret, vikontom Linlijem i ledi Sarom Čato, biti glavni korisnici fonda, koji je navodno stvoren da pomogne kraljici majci da odstupi od plaćanja poreza na nasledstvo na njen veoma velikodušan poklon svojim praunucima.

U aprilu je otkriveno da je princ Hari već zaradio 22 miliona funti od svoje knjige "Spare" (Rezerva"), nakon što je postala najbrže prodavana publicistička knjiga u Velikoj Britaniji ikada nakon što je objavljena u januaru 2023. Hari je iskoristio ovu publikaciju kako bi izneo razne tvrdnje o svojoj porodici, uključujući da je Vilijam Megan nazvao "teškom", "grubom" i "abrazivnom", kao i da je Čarls odbio da dozvoli Megan da se pridruži Hariju u Škotskoj kada je pokojna kraljica umirala.

Kraljevski pisac Tom Bauer je 2023. godine tvrdio da je Megan bila "iznenađena i razočarana" nakon što je shvatila da Hari ima "veoma malo novca" – imetak koji je procenjen na vrednost od 35 miliona funti. Isto tako, komentarišući vojvotkinjina pogrešna shvatanja o kraljevskoj porodici, autor koji je napisao i knjigu Osveta: Megan, Hari i rat između Vindzora 2022. - opisaje je bivšu glumicu kao "opsednutu sa novcem", dok za vojvodu kaže da nije previše zainteresovan za to.

- Njeno veliko iznenađenje i razočarenje bilo je to što je princ Hari imao vrlo malo novca. Zamišljala je da će on vredeti stotine miliona, ako ne i milijarde, i sada to mora da nadoknadi - primetio je ekspert za kraljevsku porodicu.

Prince Harry, Meghan Markle, Princ hari i Megan Markl Foto: Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dok su još bili članovi kraljevske porodice, princ Hari i Megan Markl su uglavnom finansirani iz imanja Kornvolskog vojvodstva kralja Čarlsa. Nakon odluke para da napuste monarhiju, objavljeno je da je Čarlsovo imanje plaćalo njegovom najmlađem sinu u proseku oko 2,3 miliona funti godišnje.

Međutim, par je rekao da ova suma pokriva samo 95 odsto njihovih kancelarijskih troškova. Preostalih pet odsto njihovog godišnjeg prihoda dolazi iz godišnjeg državnog granta od 82 miliona funti koji finansiraju poreski obveznici, a koji se dodeljuje najvišim članovima kraljevske porodice.

Otkako su napustili firmu i otišli ​​preko bare u SAD, zajednički bankovni račun princa Harija i Megan Markl povećan je na 100 miliona funti - uprkos njihovoj sve manjoj popularnosti. Nakon njihovog intervjua sa Oprom, za koji nisu bili plaćeni, usledio je niz unosnih poslova. Prvi je bio Spotifaj ugovor od 25 miliona funti, zatim ugovor za Netfliksom za njihovu seriju, te 32 miliona funti za četiri knjige.

Navodno, takođe su dobro plaćeni i za govore i nastupe na raznim događajima u SAD. Govornici GDA, čiji su klijenti Nikol Kidman i Dajan Kiton, rekli su da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa privlače mnogo veće honorare od običnih poznatih ličnosti, čak i bez titula "Njegovo veličanstvo".

Princ Hari Foto: ABC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Uz to, prošlog novembra bogati Amerikanci potrošili su i do milion dolara (800.000 funti) po ulaznici da se druže sa princom Harijem i Marklom na blistavoj gala večeri u Njujorku.

A kako je svakom princu potreban zamak, tako je i ovaj kupio vilu sa devet spavaćih soba i 13 kupatila.

(Ona.rs/Daily mail )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Prinčevi Vilijam i Hari prvi put zajedno u javnosti od raskola: Sa suprugama odali poštu kraljici

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica