• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Prvi kontakt Nikol Kidman sa usvojenom decom koju ima sa Tomom Kruzom: I Bela i Konor pripadaju očevoj crkvi

M. M.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Glumica je ostala je dirnuta kada je primila iskreno pismo od svoje dvoje usvojene dece nakon nedavne smrti njene majke.

  • 0
Nikol Kidman Foto: Tanjug/AP

Ona je na ekranu često glumila blisku i brižnu majku, ali u njenom životu stvari su malo drugačije. Glumica Nikol Kidman sa svoje dvoje najmlađe dece Sandej Rouz Urban (16) i Fejt Urban (14) ima odličan odnos, međutim, sa njenom najstarijom decom odnos je znatno napetiji.

Ova 57-godišnja oskarovka  i dalje ne govori o Beli (31) i Konoru (29), dvoje dece koje je usvojila sa tadašnjim suprugom Tomom Kruzom a sa kojima nije viđena u javnosti već 16 godina. Ipak, kako navode strani mediji, prelepa Australijanka ostala je dirnuta kada je primila iskreno pismo od svoje dvoje usvojene dece nakon nedavne smrti njene majke.

Kidmanova je nekoliko puta nagovestila da su Bela i Konor „lojalni svom ocu“ i da je „ne zovu mamom“ jer su „odabrali sajentologiju“ umesto nje kada se rastala sa Kruzom. Međutim, nakon što je glumičina majka Džanele neočekivano umrla u 84. godini, njena otuđena deca su joj se javila sa emotivnim pismom.

Nikol je saznala da je njena majka preminula svega nekoliko sati nakon što je sletela u Italiju na Venecijanski filmski festival kako bi promovisala svoj najnoviji film "Babygirl". Iako je nagrađena za najbolju glumicu za ulogu u filmu, rediteljka Halina Reijn primila nagradu u njeno ime i pročitala glumicinu izjavu.

- Danas sam stigla u Veneciju da bih ubrzo nakon toga saznala da je moja prelepa, hrabra majka Dženel En Kidman upravo preminula - navedeno je u saopštenju: - U šoku sam i moram da idem svojoj porodici, ali ova nagrada je za nju, ona me je oblikovala, vodila me i napravila. Izuzetno sam zahvalna što sam kroz Halinu uspela da kažem njeno ime svima vama, sudar života i umetnosti je srceparajući, a srce mi je slomljeno. Volim vas sve.

Kao odgovor na šokantnu vest, Bela i Konnor su navodno napisali pismo svojoj majci u kojem su joj izrazili saučešće i ponudili podršku. Prema pisanju medija, glumica je bila presrećna što čuje svoju decu i volela bi da ih "vrati u svoj život".

- Najbolje je bilo što je Nikol dobila zajedničku poruku od Bele i Konora, sa kojima se nije čula dugo vremena - rekao je izvor: -Tužno je što je bio potreban tako tragičan trenutak da ih vrati u njen život, ali ona zna da bi njenu mamu toliko usrećilo kada bi njena smrt vratila njene otuđene unuke nazad u porodicu.

Izvor je takođe rekao da je Nikol spremna da odvoji vreme u svojoj karijeri kako bi popravila odnos sa decom.

Izabrali su oca

Bela i Konor su jedina deca koju Nikol deli sa bivšim mužem. Ćerka je usvojena 1992, a sina 1995. Tokom braka, porodica je često slikana zajedno, ali nakon razvoda 2001. deca su navodno ostala "lojalan svom ocu" i odlučila da žive sa njim - što znači da su odgajani u kontroverznoj sajentološkoj crkvi.

Tom Kruz Foto: Profimedia/SplashNews.com

Kidmanova odbija da priča o veri ili svojim porodičnim vezama i kaže se da je bila odsutna sa mnogih životnih događaja svoje dece, uključujući Belino venčanje u hotelu Dorčester u Londonu 2015. godine, uprkos tome što je živela u grad u to vreme. A sa svojom decom nije viđena zajedno još od 2007. godine, a navodno je ostala i "razorena" nakon što oni nisu prisustvovali na sahrani njenog oca 2014. godine.

Godine 2018, dok je primala Zlatni globus za najbolju glumicu, zahvalila se svojim biološkim ćerkama i drugom mužu Kitu Urbanu - ali nije spomenula Konora ili Belu. Takođe, u intervjuu za britanski jutarnji šou, ubrzo nakon njenog poslednjeg pojavljivanja sa Belom i Konorom, otkrila je da je oni nazivaju po imenu.

- Moja deca me ne zovu mama. Zovu me Nikol, što mrzim - rekla je glumica koja je ranije insistirala da održava kontakt sa Konorom i Belom: - Oni žive sa Tomom, što je bio njihov izbor. Volela bih da žive sa nama, ali šta mogu da uradim? Svako ima svoj put i kada ga pronađe to je veliko olakšanje za roditelja.

Sajentološka crkva diktira njihove odnose

Majka četvoro dece se odvojila od sajentološke crkve kada se rastala od Toma Kruza, ozloglašenog i otvorenog člana ove kontroverzne crkve. Tom je čak zabranio Nikol da učestvuje na Konorovom venčanju 2019. sa još jednim visokorangiranim sajentologom.

- Tom stoji iza ovoga i ono što on želi je kao zakon - rekao je tada izvor za strane medije: - Tom je nazvao Konora i on ga je poslušao. Konor obožava tlo po kojem njegov otac hoda i nikada ne bi bio neposlušan svom ocu.

Godine 2018. Nikol je ponovo prekinula ćutanje o svojoj usvojenoj deci, implicirajući da je njihov prekinut odnos proistekao iz njihovih verskih razlika.

- Veoma sam zatvorena u vezi svega toga. Moram da zaštitim sve te odnose. Znam 150 posto da bih dala život za svoju decu jer je to moja svrha - rekla je i dodala: - Oni su odrasli. Oni su u stanju da donose sopstvene odluke. Oni su odlučili da budu sajentolozi i moj posao je da ih volim. I ja sam primer te tolerancije i to je ono u šta verujem – da bez obzira šta vaše dete radi, dete ima ljubav i dete mora da zna da postoji ljubav. A ja sam ovde otvorena za sve. Mislim da je to toliko važno, jer ako se to oduzme detetu, prekinuti to u bilo kom detetu, u bilo kojoj vezi, u bilo kojoj porodici – verujem da je pogrešno. Dakle, to je naš posao kao roditelja, da uvek nudimo bezuslovnu ljubav.

Nikol Kidman tom kruz deca Foto: XPUSKE / Backgrid UK / Profimedia

Ona se, međutim nadala da će sva njena deca biti prisutna kada je dobila nagradu za životno delo na ceremoniji Američkog filmskog instituta u junu - ali se to nije dogodilo.

- Nikol zna da je Konor izuzetno odan svom ocu, tako da ne očekuje da će doći, ali poziv je tu za oboje. To je događaj koji imaju pravo da proslave zajedno sa ostatkom Nikoline porodice. Nikol pokušava da ograniči svoja očekivanja, ali se drži nade da će se bar Bela pojaviti - izjavio je tada izvor.

Porodica poriče razdor

Međutim, porodica poriče da postoji razdor.  Iako su poslednji put viđeni zajedno na dodeli nagrada "Kids' Choice" u Los Anđelesu 2007. godine, kada je on imao samo 13 godina, 2014. goidne Konor, bivši di-džej koji se sada bavi ribarenjem u dubokom moru, je rekao:

- Nije me briga šta ljudi govore. Znam da smo ja i mama čvrsti. mnogo je volim. Moja porodica mi znači sve.

Sa druge strane, Bela je 2016. izjavila:

- Naravno mi razgovaramo, oni su moji roditelji. Svako ko kaže drugačije laže. Volim mamu. Nikol je moja mama. Ona je super. Ponekad je viđam i razgovaram s njom. Mi smo veoma bliska porodica. Volim svu našu porodicu.

(Ona.rs/Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Defile svetskih zvezda na crvenom tepihu "Oskara": Nikol Kidman, Kristen Stjuart, Bili Ajliš,...

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica