• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izbrisana scena iz serije "Bolji život": Ovo ste mogli da vidite samo u originalnom emitovanju 1988. godine

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zašto su neke scene izbrisane nikada nije razjašnjeno, a veruje se da originalni zapisi ne postoje u arhivama

  • 0
Bolji život Foto: Promo

Kultna serija “Bolji života” ne samo što je mnogo puta reemitovana, već je iznova i montirana i premontiravana, a šta je sve u međuvremenu "nestalo" iz nje i šta je skraćeno u odnosu na originalno emitovanje - zapravo se ne zna.

Jedno je sigurno, s vremena na vreme pojavi se po neka scena na društvenim mrežama koja je "ispala" iz moderne verzije, a u kojoj su mogli da uživaju samo oni koji su seriju pratili tokom prvog emitovanja kasnih osamdesetih prošlog veka.

Naime, 1987/88 godine čitav prvi ciklus je ponovo montiran tako da je promenjena špica, a neke scene su izbačene i nikada nisu ponovo emitovane! Navodno, tada je bilo čak i 55 epizoda, a nakon ponovljne montaže, prvi serijal je stao u 47 epizoda. Stoga je izvesno da je mnogo toga izbačeno, a “stradali” su i pojedini likovi, poput Brankovićeve supruge Luce koju je tumačila Melita Bihali.

Zašto je ovo urađeno, nikada nije razjašnjeno. RTS se, navodno, nikada nije zvanično oglasio ovim povodom, a veruje se da originalni zapis ne postoji u arhivi ove televizije.

Poneku od ovih originalnih scena eventualno je moguće pronaći samo kod gledalaca koji su snimali prvo emitovanje na VHS kasete. Tako se, pre nekoliko godina i pojavila jedna scena sa Čkaljom i Goricom Popović, a nedavno je na Jutjub kanalu “VHS doktor” objavljena scena iz poslednje epizode prvog ciklusa u kojoj se vidi šta je na kraju bilo sa popularnim Terminatorom.

Ovo su možda samo mali segmenti u seriji uz koju su generacije odrasle, ali su i tragovi nekih drugih vremena kojih se rado sećamo i u mislima vraćamo.

(Ona.rs/Istorijski Zabavnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nema više Gige Moravca!

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica