• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas se pomolite Časnom krstu uz ove reči: Molitva za Krstovdan

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veruje se da ova molitva udaljava zlo

  • 0
molitva Foto: Shutterstock

Danas je Krstovdan, praznik koji je narodu poznat i kao jesenji Krstovdan, a njega obeležavaju pravoslavni hrišćani uz zanimljive običaje i strog post. Označava uspomenu na pronalaženje Časnog Krsta na kome je Gospod razapet, kao i dan kada je vraćen iz Persije u Jerusalim.

No, pored običaja koji prate ovaj dan, veruje se da ovu molitvu danas treba izreći za izbavljenje i čuvanje od zlih sila.

"Slava Gospode, Krstu Tvome Časnome!

Neka vaskrsne Bog, i neka se razveju neprijatelji Njegovi, i neka beže od Lica Njegova oni koji ga mrze. Neka iščeznu kao što iščezava dim, kao što se topi vosak na domaku ognja; tako neka izginu đavoli pred licem onih koji ljube Boga i osenjuju se krsnim znakom, i koji radosno govore: Raduj se, prečasni i životvorni Krste Gospodnji, koji progoniš đavole silom raspetog na tebi Gospoda našeg Isusa Hrista, koji je sišao u pakao i satro silu đavolsku, i koji nam je darovao tebe, Krst Svoj Časni, za proganjanje svakog protivnika.

O! prečasni i životvorni Krste Gospodnji, pomaži mi uvek sa Svetom Vladarkom, Djevom Bogorodicom, i sa svima Svetima zanavek. Amin."

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nejla (2) recituje "Oče naš" i ništa lepše danas nećete čuti

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica