• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Anđelina odustala od "slučaja avion": Evo šta to sadrže dokumenta koja otpužuju Breda Pita za nasilje

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedno dete davio, drugo udarao

  • 1
Anđelina Džoli, Bred Pit Foto: Tanjug/AP

Anđelina Džoli okončala je svoju pravnu bitku protiv Ministarstva pravde i FBI-ja zbog dokumenata povezanih sa navodnim avionskim incidentom iz 2016. u koji je učestvovao njen tadašnji suprug Bred Pit.

Pod preudonimom "Džejn Dou", Džoli (49) je u Zakonu o slobodi informacija (FOIA) 2021. godine zatražila da joj se izdaju dokumenti FBI o incidentu. Sudski dokumenti koje je "People" pribavio ukazuju na to da je glumica odustala od slučaja u sredu, 25. septembra.

Veoma redigovani dokumenti koje je Džoli zahtevala detaljno su opisali navodnu svađu u pijanom stanju 14. septembra 2016. između Breda Pita (60) i Anđeline, koja je nastala nekoliko dana pre nego što je Džoli podnela zahtev za razvod, čime je prekinuta veza koja je počela 2005. godine.

Od tada su prošli spornu pravnu bitku oko finansija i starateljstva nad svojom decom Madoksom, Pakom, Zaharom, Šajlo, Vivijen i Noksom.

Njihova deca su navodno bila prisutna zbog navodnog sukoba u privatnom avionu koji je naterao Odeljenje za decu i porodicu Los Anđelesa i FBI da istraže Pita. Izvor je tada rekao da je Pit postao "verbalno uvredljiv" i "nasilan fizički" sa jednim od njihove dece, što je on negirao.

Kasnije 2016. godine, FBI je zatvorio istragu bez optužbi protiv Pita, a DCFS je takođe završio istragu.

Usred tekuće pravne bitke oko njihovog francuskog vinograda Šato Miraval i vinske kompanije, Džoli je odgovorila na tužbu svog bivšeg iz 2022. godine sa detaljima navodnog incidenta, uključujući i to da je Pit "davio jedno dete, a drugo udario u lice".

Izvor blizak Pitu rekao je za "People" u to vreme: "Neverovatno je tužno što ona nastavlja da ponavlja, revidira i ponovo zamišlja svoj opis događaja koji se dogodio pre šest godina, dodajući potpuno neistinite informacije".

Kada je slučaj prijavljen FOIA 2022. godine, advokat Amanda Kramer rekla je agenciji: "Ne mogu da komentarišem identitet Džejn Do, koja je nastojala da sačuva privatnost porodice. Naš stav je da žrtve i preživeli treba da budu u mogućnosti da pristupe evidenciji federalnih agencija o zločinima koje su doživeli ili prijavili, kao što je uobičajeno na državnom nivou, kako bi se mogli zalagati za pomoć i negu trauma i pravnu zaštitu za svoju decu i sebe."

Kramer, koja je predala dokumente od 25. septembra, je tada dodala: "Naš klijent je godinama tražio takve zapise i bio je zakupljen i morao je da pribegne sudskim postupcima da bi dobio te preko potrebne evidencije".

(Ona.rs/People)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Anđelina Džoli ne želi da jede zbog Breda i Džen

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Mile

    28. septembar 2024. | 09:18

    Na kraju će ispasti da nasilja nije ni bilo i da je izmanipulisala decu jer je htela da predstavi muža u najgorem svetlu prilikom razvoda. Uzmite u obzir da su sinovi u to vreme bili brljivi tinejdžeri kojima je lako ubaciti ideju da se bune protiv oca, a ostali su bili mali i još lakši za obradu.

    Podelite komentar