• 0
 ≫ 

Parče raja na obali Dohe: Ostrvo u obliku banane je pravi simbol luksuza

 ≫ 

Oko 20 minuta vožnje brodom od Dohe dovoljno je da posetioci urone u svet luksuza

  • 0
Ostrvo Banana, Doha, Katar Foto: Pixabay/konevi

Tik uz obalu glavnog grada Katara nalazi se izuzetno zanimljiva destinacija.

Od pre nekoliko godina moguće je uživati u lepotama ostrva nazvanog Banana, zbog svog prepoznatljivog oblika.

Na njemu se nalaze mnogi luksuzni smeštajni objekti, hoteli i vile. Kompanija „Anantara“, čije se sedište nalazi na Tajlandu, zadužena je za upravljanje ovim ostrvom.

Iz luke Dow se nakon 20-minutne vožnje katamaranom može stići do ekskluzivnog ostrva u obliku banane, koje je od momenta otvaranja privuklo brojne turiste. Luka se nalazi u blizini Muzeja islamske umetnosti. Tokom kraće vožnje, putnicima će biti poslužena prava arapska kafa, voda i urme.

Ostrvo Banana, Doha, Katar Foto: Pixabay/walsarabi

Mesto za opuštanje

Prvi utisak svih posetilaca je i više nego pozitivan. Ostrvo Banana poznato je po raskoši, udobnosti i luksuzu. Prostire se na površini od 13 hektara. Gosti će biti dočekani muzikom koja ih uvodi u svet opuštanja. Svaka od soba, vila i bungalova, kojih je ukupno 141 na ostrvu, ukrašene su u arapskom stilu. U svakome je i luksuzno kupatilo ukrašeno mozaicima, a u svakoj smeštajnoj jedinici su dostupni i moderni aparati, koji gostima pružaju kompletan luksuz.

- Ono što me je najviše impresioniralo jeste prostranost sobe. Imali smo i udobnu garnituru na tremu, sa koga se pružao impresivan pogled na okean. Kupatila su fenomenalna, kao i restoran na okeanu – izjavio je nedugo nakon otvaranja Aleksandar Keler, stanovnik Dohe, koji često od tada posećuje ostrvo Banana, prenosi CNN Travel.

Doha; foto Pixabay Doha; foto Pixabay

Aktivnosti na ostrvu Banana

Kada ne uživaju na 800 metara dugoj privatnoj plaži, posetioci ostrva Banana imaju mogućnost da uživaju u mnogim aktivnostima. Ronjenje, snorkling, vožnja kajakom, veslanje ili korišćenje simulatora surfovanja, tek su neke od aktivnosti. Čak i ljubitelji golfa mogu uživati u omiljenoj aktivnosti na ostrvu Banana.

Dostupne su i aktivnosti u zatvorenom prostoru, pa gosti mogu igrati bilijar ili stoni fudbal, te uživati u kuglanju.

Oni koji žele nešto opuštenije, mogu da isprobaju ljuljašku koja se njiše iznad okeana. Gostima su na raspolaganju i jednodnevni i kraći izleti. Mogu isprobati i neke od vrlo zanimljivih SPA tretmana.

Svi turisti bi trebalo da imaju na umu da je Katar islamska zemlja, pa bi trebalo da se ponašaju u skladu sa pravilima. Jedno od njih je vezano za alkohol, koji je zabranjen na ostrvu Banana. Zato je gostima zabranjeno da donose alkohol kada dolaze na destinaciju. Ali, zato imaju mogućnost da ispijaju koktele pored bazena ili u određenim ugostiteljskim objektima na ostrvu.

Na ostrvu Banana postoji i ekskluzivan bisokop sa 20 mesta.

Za najmlađe posetioce se nude dečiji klubovi, bazen sa toboganima i dečiji bioskop.

Video: Doha, novi biser istoka - prizori koji ostavljaju bez daha

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja