• 0
 ≫ 

Ljubitelji cveća mogu uživati širom Evrope: Izložbe i festivali u najlepšim bojama

 ≫ 

Holandija, Francuska i Italija biće domaćini najpoznatijih manifestacijam namenjenim ljubiteljima cveća

  • 0

Izložbe cveća su sve popularnije širom sveta. S proleća se priroda budi, pa mnogi gradovi organizuju ovakve događaje, ne bi li privukli posetioce.

Silom prilika, u minulom periodu su mnoga događanja tog tipa bila odložena. Ipak, kako navodi Forbes, čini se da će tokom ove godine Evropa biti pretvorena u jedan veliki cvetni vrt. Barem ako je sudeći po trenutno aktuelnim najavama izložbi cveća.

Godišnji festival lala u Holandiji

Jedan od najznačajnijih događaja tog tipa u Evropi biće održan od 24. marta do 15. maja. Stotine hiljada ljudi je posećivalo ovaj festival pre pandemije. Vrtovi Keukenhof sadrže oko 15 kilometara duge staze, cvetne leje raznih boja, fontane i polja lala, ali i narcisa i zumbula. Za vreme trajanja festivala širom Amsterdama se mogu videti i izložbe različitog cveća.

Za ljubitelje cveća ove godine je tu i bonus u vidu „Floriade Expo 2022“, koji se održava jednom u deset godina. Velika međunarodna izložba hortikulture planirano je da bude održana u Almereu, udaljenom oko pola sata vožnje od Amsterdama, i to u periodu od 14. aprila do 9. oktobra. Tema će biti „Zeleni gradovi koji rastu“.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Domaine de Chaumont-Sur-Loire (@domainedechaumontsurloire)

Međunarodni festival bašte u Francuskoj

U periodu od 21. aprila do 6. novembra biće održan „Domaine de Chaumont-sur-Loire“, na imanju udaljenom nešto više od dva sata vožnje od Pariza. Ove godine manifestacija obeležava 30 godina i biće fokusirana na stvaranje onoga što organizatori opisuju kao „idealnu baštu“. Pejzažne arhitekte i drugi stručnjaci će nastojati da istraže i objasne šta bi to trebalo da sadrže moderni vrtovi, a uz maksimalno poštovanje i uključivanje estetskih, ekoloških i terapeutskih elemenata.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Ombretta Cei (@ombra.23)

Retke biljne vrste i zanimljivi baštenski elementi u Italiji

U Đenovi će od 23. aprila do 8. maja biti održan festival „Euroflora Genoa“, koji će okupiti italijanske i međunarodne stručnjake za hortikulturu. Prezentacije vodećih dizajnera biće usmerene na retke biljne vrste i zanimljive vodene baštenske elemente, a posetioci će moći da uživaju u njihovoj lepoti dok šetaju parkovima Nervija, đenovskog predgrađa i duž staza uz more.

Video: Koje cveće najbolje odbija insekte

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja