• 0
 ≫ 

5 zanimljivih destinacija koje možete posetiti po povoljnim cenama

 ≫ 

Važno je samo da dobro istražite ponudu i „ugrabite“ priliku kada su avionske karte i smeštaj povoljniji

  • 0
Putovanja, štednja, jeftina putovanja Foto: Pixabay/veerasantinithi

Ranije su putovanja na neku destinaciju u blizini obično bivala povoljnija od odlaska na ona daleka mesta, koja dugo planiramo da posetimo. Ali kako se vremena menjaju i trendovi u oblasti putovanja, tako se menjaju i sva ta, nepisana pravila.

Danas je, pak, čest slučaj da putovanje na neku od egzotičnijih destinacija košta manje nego odlazak na neku bližu destinaciju, samo je potrebno sve dobro istražiti. Na svu sreću, svet je sve bolje povezan, pa tako nije ništa neobično ako nađete avionske karte po svega nekoliko desetina evra do udaljenijih destinacija. Važno je samo da „ugrabite“ priliku.

Sve je, ipak jednostavnije, ukoliko putuju stanovnici Amerike, na primer, i to najpre zbog bolje povezanosti. Ali generalno, ima destinacija u svetu koje, iako mnogi ljudi ne misle tako, mogu zapravo da se vide i po prilično pristupačnim cenama. Stvar je u organizaciji, istraživanju i preciznom planiranju.

Francusko selo Foto. Pixabay/regija Alzas

1. Alzas, Francuska

Regija omiljena među lokalnim stanovnicima, Alzas je interesantan i putnicima iz drugih zemalja. Istini za volju, ne posećuju je toliko kao, recimo, Pariz ili Azurnu obalu, ali je činjenica da su u jednom trenutku Francuzi proglasili selo Kajzersberg u Alzasu, za omiljeno. Uz lokalne gastronomske specijalitete, selo je poznato i po odlično očuvanoj arhitekturi koja datira iz 13. veka i brojnim vinskim podrumima.

Tokom marta su hoteli na ovoj destinaciji prilično povoljni. Moguće je pronaći hotel sa tri zvezdice u kome noćenje košta nešto manje od 100 američkih dolara, navodi Travelandleisure.

2. Jermenija

Poslednjih nekoliko godina ova zemlja beleži najbrže rastuću ekonomiju, što utiče na stvaranje svojevrsne luksuzne destinacije oličene u glavnom gradu, Jerevanu. Pozorišta, muzeji i šoping, ali i neverovatna priroda, ono je što Jermenija nudi turistima. U ovoj zemlji nalazi se i manastir Khor Virap, izgrađen pre više od 2.500 godina, ali i Garni klisura, poznata po hramu iz rimskog perioda, smeštenom na opasnom vrhu klisure.

Prema sajtu Kayak, noćenje u jednom od hotela u Jerevanu košta od 77 dolara. Zimska sezona traje od januara do marta i tada su cene i više nego povoljne.

Madeira, Portugalija Madeira / pixabay.com

3. Madeira, Portugal

Oko 100 dolara košta noćenje u Madeiri, pa se upravo ovo vreme smatra odličnim za posetu poznatom portugalskom arhipelagu, nadaleko čuvenom po neverovatnim prirodnim lepotama. Otkriven pre oko šest vekova, ovaj grad nudi turistima mogućnost da otkriju lično svu lepotu Atlantika. U glavnom gradu Funšalu se nalaze mnogi hoteli, u kojima je prosečna cena noćenja 100 dolara.

4. Tunis

Jeftiniji odmor na Mediteranu zaista može da bude još povoljniji ako se odlučite da Tunis posetite u aprilu. Smeštaj u glavnom gradu, na bazi jednog noćenja tada je moguće naći za oko 50 dolara. Zemlja bogate istorije i kulture, Tunis je poznat i po fenomenalnim letovalištima.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели This Hippie Voyage (@thishippievoyage)

5. Etjek, Mađarska

Iako su Segedin i Budimpešta, kao i brojne mađarske banje čest izbor naših turista, u ovoj zemlji postoje i mnoge druge, vrlo zanimljive destinacije. Jedna od njih je i grad Etjek, poznat i kao „vinogradi Budimpešte“. Još od 18. veka je grad čuven po uzgoju grožđa, od koga se priprema vino koje može da stane rame uz rame sa brojnim, svetski poznatim penušavim vinima. U gradu udaljenom tek oko sat vožnje od Budimpešte, smeštaj se može naći i po ceni od oko 70 dolara za noć.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja