• 0
 ≫ 

Osetite sve čari italijanskog "la dolce vita" u fenomenalnim hotelima

 ≫ 

U zemlji u kojoj je mnogo toga podređeno uživanju u trenucima, nije tako teško naći lepotu

  • 0
Sicilija Sicilija / Foto: Pixabay

Od izvanrednih mesta na kojima možete uživati u lepotama savremenog dizajna, pa do nasleđa starog vekovima, ako tražite najbolje od Italije, treba da osetite „la dolce vita“, sladak život koji je osnov funkcionisanja mnogih u toj zemlji.

U zemlji u kojoj je mnogo toga podređeno uživanju u trenucima, nije tako teško naći lepotu.

Luksuzni apartman na jezeru Komo

Smešten na obalama jezera Komo, hotel „Il Sereno“ neprekidno osvaja različite nagrade i priznanja za savremenu estetiku, ekskluzivnost i savršeni dizajn enterijera, koji potpisuje Patricija Urkiole. Pored ostalih, dobitnik je nagrade „Number 1 resort hotel in Italy“, magazina „Travel + Leisure“ i nagrade „Best hotels in Italy“, u okviru izbora „Conde Nast readers“ za 2021. godinu.

Upravo je ovaj hotel prvi lansirao penthaus apartman u Evropi koji gostima nudi priliku da kupe nameštaj koji se u apartmanu nalazi, navodi Forbes.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
@pausetravel_ је поделио/ла објаву

Enterijer je inspirisan posleratnim italijanskim glamurom, uz prizvuke modernog. Tu se nalaze i pažljivo odabrani komadi nameštaja, koje su izradili poznati italijanski dizajneri.

Penthaus je opremljen i detaljima koje je izrađivalo lokalno stanovništvo, sa ciljem promocije nasleđa oblasti oko jezera Komo. Fasadu zgrade ispod ovog apartmana krasi fenomenalna vertikalna bašta, koju je dizajnirao francuski botaničar, Patrik Blanc.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Penelope Vaglini (@penelopevaglini)

Prva banja inspirisana Azijom u Toskani

Na imanju površine oko 740 hektara, u zamku izgrađenom tokom 12. veka, nalazi se vrhunska banja. Unutar hotela „COMO Castello Del Nero“, u blizini toskanskog sela Tavarnelle Val di Pesa, mogu se videti renesansne freske ukombinovane sa savremenim dizajnom. Rad su cenjene italijanske dizajnerke, Paole Navone.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Kiwi Collection (@kiwicollection)

Hotel je nadaleko čuven po wellness i spa-centru, koji je inspirisan Azijom. Gostima nudi kombinaciju odličnih tretmana, stručnjake svetske klase i gastronomske specijalitete, koji su pažljivo osmišljeni da budu zdravi i da daju gostima svu potrebnu energiju.

Sa pogledom na fenomenalne krajolike Toskane, možete uživati i u jogi i pilatesu na otvorenom, ali i u otvorenom bazenu sa grejanjem i teretanom u prirodnom okruženju. Za pripremu mirisnih ulja koja se koriste tokom brojnih tretmana upotrebljavaju se lavanda i maslinovo ulje, ali i drugi sastojci uzgajani na imanju.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Small World Travel (@smallworldtravel)

Otkupljena sicilijanska palata

Od elegantne sobe za muziku do raskošno ukrašene balske dvorane, palata „Di Lorenzo del Castellucio“ na Siciliji važi za jednu od najdekadentnijih u celoj zemlji.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Alain (@alainfun2sport)

Pripadala je jednoj od najstarijih porodica u regiji. Izgrađena je 1782. godine i u njoj se nalaze sicilijanski keramički podovi i originalne freske. Nakon smrti poslednjeg vlasnika, zamak je propao, a pola veka kasnije, Žan-Luj Remilje biva opčinjen ovom palatom i odlučuje da je obnovi. Četiri godine nakon toga projekat restauracije je završen. Originalni sicilijanski nameštaj je ponovo oživljen, umetnička dela su restauirana i prostor je ponovo otvoren za posetioce.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja