• 0
 ≫ 

Potrebno vam je sunce? Uživajte u sunčanim destinacijama širom Evrope

 ≫ 

Ovo su samo neke od evropskih destinacija koje su idealne za uživanje u sunčanim danima

  • 0
malta avion Foto: Shutterstock

Iako su duži dani, a vreme lepše, u mnogim delovima Evrope vreme još uvek nije tako prijatno. Zato i nije čudno što su mnogi raspoloženi za obilazak destinacija poznatih po velikom broju sunčanih dana u toku godine.

Pored odličnih vremenskih uslova, prednost posete ovim evropskim destinacijama leži i u ceni smeštaja, koja je mnogo povoljnija nego u toku sezone.

Ovo su samo neke od evropskih destinacija koje su idealne za uživanje u sunčanim danima.

Madeira, Portugalija Foto: Pixabay/franky1st

1. Madeira, Portugal

Često pominjanu kao jedno od najegzotičnijih evropskih ostrva, Madeiru karakteriše temperatura od oko 25 stepeni tokom cele godine, navodi Euronews.com. Određeni rizik od kiše ipak postoji, ali ovde pljuskovi ne traju dugo. Upravo to je razlog za bujno zelenilo, po kome je Madeira poznata.

Živopisna prestonica ostrva, grad Funšal, ima mnogo toga da ponudi posetiocima. Grad je poznat po odličnom noćnom životu i zanimljivoj arhitekturi.

2. Sicilija, Italija

Zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi, koja na ovom italijanskom ostrvu preovlađuje, odličan je izbor za posetu tokom cele godine.

Posetiocima se ne nudi samo mogućnost da uživaju na plaži ili u nekoj od letnjih destinacija, već i u bogatom arheološkom i istorijskom nasleđu ostrva. Ali i u brojnim specijalitetima. I tokom zimskih meseci Sicilija je interesantna za posetu, zbog brojnih festivala koji se širom ostrva održavaju.

Limasol, Kipar Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

3. Kipar

Jedno od najsunčanijih mediteranskih ostrva poznato je i po najtoplijim zimama. Smešten u istočnom delu Sredozemnog mora, Kipar je poznat po odličnim plažama u Pafosu, bogatom noćnom životu u Limasolu i nekim od najboljih muzeja i plaža u prestonici ostrva.

Malta Foto: Pixabay/photosforyou

4. Malta

Čak devet lokaliteta na Ostrvu vitezova, kako Maltu često nazivaju, nalaze se na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a. Tokom zime temperatura vazduha je oko 15 stepeni, pa su šetnje ulicama Valete vrlo prijatne.

Možete posetiti neko od omanjih ribarskih sela, luka ili obližnje ostrvo Gozo, poznato po impresivnom kompleksu hramova, najstarijih na celom ostrvu. Procenjuje se da su hramovi Džgantija stariji i od piramida u Egiptu.

Marbelja Foto: Pixabay

5. Marbelja, Španija

Pronalazak najboljeg mesta za sunčanje na plažama Marbelje neće biti problem van letnje sezone. Manje je turisa, ali je atrakcija pregršt. Tokom zime u Marbelji naročito uživaju ljubitelji golfa, ali i planinarenja i šetnji.

Dodatna pogodnost posete ovoj destinaciji van letnje sezone su i cene. Kako smeštaja, tako i robe u prodavnicama, pa je uspešan šoping zagarantovan u tom periodu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja