• 1
 ≫ 

Za ulazak u Italiju više neće biti potrebni ni sertifikat, ni testovi

 ≫ 

Od 1. juna putnici više neće morati da poseduju važeći sertifikat o vakcinaciji, oporavku ili testiranju prilikom dolaska u Italiju

  • 1
rim, italija Foto: Unsplash

Državama koje su ukinule sva kovid ograničenja za prelazak njihovih granica pridružila se i Italija, i to od danas, 1. juna.

Da bi podstakle svoju turističku industriju i na vreme sve pripremile za letnju sezonu, italijanske vlasti ukinule su preostala ograničenja ulaska u zemlju zbog korona virusa.

Ministarstvo zdravlja zemlje koja je imala najstroža ograničenja zbog visoke stope zaraze korona virusom saopštilo je da za ulazak u Italiju neće više biti potrebna kovid propusnica, odnosno negativan test.

Od 1. juna svi putnici, bez obzira na zemlju porekla, više neće morati da poseduju važeći sertifikat o vakcinaciji, oporavku ili testiranju prilikom dolaska u Italiju. To znači da će svim turistima biti dozvoljen ulazak bez ograničenja, prenosi Euronews.

Video: Volonteri iz italije pomažu deci da izađu iz Ukrajine: Sada pomažu majci čija su deca još tamo

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Milka

    1. jun 2022. | 14:04

    E, lepo! Ovo je olakšanje. Spremam se da u septembru putujem na jug Italije, tako da mi je malo pao kamen sa srca. Idem autorent-om, pa mi nije baš bilo svejedno šta će mi sve od papira biti potrebno. Sad je lakše...

    Podelite komentar