• 4

Detaljan vodič za cene u Crnoj Gori ovog leta: Gde su ležaljke i piće najskuplji, a gde najjeftiniji

Ukoliko planirate da odete na letovanje u špicu sezone, ovo su cene vanpansionskih usluga

  • 4
Kamenari, Crna Gora, plaža, letovanje, odmor

Foto: Printskrin Telegraf.rs

 

Crnogorsko primorje jedna je od destinacija na kojoj turisti iz Srbije rado provode godišnji odmor.

Kako su zbog pandemije korona virusa i epidemioloških mera prethodnih godina mnogi odustali od letovanja, to je ovo leto prilika da nadoknade propušteno i uživaju u čarima Jadranskog mora od Igala do Ade Bojane.

U odnosu na period pre pandemije, ali i u odnosu na prošlo leto, cene vanpansionskih usluga donekle su revidirane.

Budva

Na plažama Mogren 1 i Mogren 2 komplet ležaljki sa suncobranom košta od 15 do 20 evra, kafa 1,9 evra, sok tri evra, a pivo od 3,5 evra.

Ko želi da se kupa na plažama Stari grad i Ričardova glava, trebalo bi da izdvoji mnogo više novca za iznajmljivanje plažnog mobilijara, dok su cene pića slične kao na drugim budvanskim plažama. Naime, ovde iznajmljivanje ležaljki i suncobrana košta od 20 do čak 50 evra.

Slovenska plaža nudi uživanje za svačiji džep. Iznajmljivanje kompleta “na pjeni od mora” košta od osam do 20 evra (u zavisnosti od toga da li su ležaljke i suncobran u prvom redu ili bliže šetalištu), kafa je od 1,5 evra, sok je za evro skuplji, dok je prosečna cena piva tri evra.

Na plaži Jaz do kraja ovog meseca komplet koji čine dve ležaljke i suncobran košta 12 evra, a od 1. jula će, prema najavama, cena biti uvećana za tri evra. Flaša vode (1,5 litara) staje 4,5 evra, sok od 2,7 evra, pivo od 3,5 evra, burger od pet evra, a pica 12 evra.

Na plaži Ploče iznajmljivanje plažnog mobilijara je 10 evra, kafa od jedan do dva evra, sok od 2,5 evra, pivo od 3,3 evra, a obrok od osam evra pa naviše.

Slične cene su i na plaži Trsteno, koja slovi za jednu od najlepših plaža u celoj Crnoj Gori. Za pola evra skuplja je samo kafa, dok su sve ostale cene iste kao na Pločama. Ušuškana između dva rta i samim tim zaštićena od jakih vetrova, plaža Trsteno je peščano carstvo sa kristalno čistom vodom i čest izbor turista koji vole da uživaju u kupanju i sunčanju daleko od drugih.

Kotor

Iako se ne može pohvaliti plažama kakve postoje na jugu primorskog dela Crne Gore, Kotor nudi turistima mogućnosti za fantastičan odmor i uživanje u upoznavanju Starog grada. Iznenađujuće za mnoge, no cene u Kotoru su nešto niže nego u drugim crnogorskim letovalištima.

Tako je cena kafe od 1,2 evra pa naviše (u proseku 1,8 evra u skupljim lokalima), sok je od 2,5 evra, pivo od tri evra, a hrana od devet evra pa naviše. Porcija morskih plodova u Kotoru kreće se od 17 evra pa naviše, u zavisnosti od izbora restorana.

Petrovac

Iznajmljivanje ležaljki i suncobrana na plaži Lučice iznosi od 15 do 20 evra, kafa košta dva evra, sok 2,7, a pivo od tri do 3,5 evra.

U samom Petrovcu komplet od dve ležaljke i suncobrana staje 15 evra, kafa od dva, a sok od 2,7 evra, dok je prosečna cena piva tri evra, a pica je tri puta skuplja.

Sutomore

Prvi grad u koji se možete spustiti ako dolazite vozom iz Srbije ove sezone mnoge će iznenaditi kada je reč o cenama. Komplet ležaljki sa suncobranom košta od pet do 10 evra, cena kafe je od dva evra, a soka od 2,7 evra pa naviše. Pivo je od 2,5 evra pa naviše, a prosečna cena obroka u restoranu je od 5,2 evra.

Sutomore, Crna Gora

Foto: Shutterstock

 

Primorsko mesto koje je nekada važilo za jedno od povoljnijih, tim pre što su u Sutomore mahom odlazile porodice sa malom decom, ove godine ne može se pohvaliti niskim cenama kao što je to bio slučaj do sada.

Ulcinj

Na čuvenoj Velikoj plaži iznajmljivanje suncobrana i kompleta ležaljki košta od pet evra pa naviše, u zavisnosti od izbora plaže duž 13 kilometara dugačke obale do Ade Bojane. Kafa je od 1,8 evra, sok od 3 evra, pivo od 3,3 evra, a pica od 10 evra pa naviše.

Crna gora Ulcinj plaža more

Foto: Shutterstock

 

Igalo i Herceg Novi

Na krajnjem severu crnogorske obale, u Igalu i Herceg Novom cena plažnog mobilijara kreće se od šest do 16 evra, kafa je od 1,4 do dva evra, sok 2,6 evra, pivo od tri evra, a obrok u restoranu od 6,5 evra.

Kamenari

Na plažama u Kamenarima donekle je zaživeo takozvani grčki model letovanja . Tako je na jednoj od njih za 40 evra moguće dobiti dve ležaljke, peškire i suncobran besplatno, a za uplaćeni novac odabrati hranu i piće. Na drugoj plaži u ovom mestu iznajmljivanje ležaljki i suncobrana košta 15 evra, uz napomenu da će cena biti dvostruko viša od 1. jula.

Cene hrane su nešto “jače”. Tako je, primera radi, porcija piletine sa gorgonzolom 16 evra, pice su od 12 evra pa naviše, dok su cene pića slične kao u većini ostalih primorskih mesta. Kapućino je od 1,5 do dva evra, sok 2,5 evra, a cena flaširane vode (1,5 litara) je od 3,8 do 4,5 evra.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Драган

    27. jun 2022. | 16:50

    А само је једно сигурно да вас нико од њих неволи

    Podelite komentar

  • Mls

    27. jun 2022. | 16:52

    Ajde beži....

    Podelite komentar

  • Sasa

    28. jun 2022. | 10:04

    Ove cijene su Petrovcu. Gdje su ove cijene volio bih da vidim

    Podelite komentar