• 3

Dubai je idealan za porodična putovanja: Nudi pregršt zanimljivosti i za odrasle i za mališane

Ako putujete u Dubai sa svojom porodicom, predstavljamo vam vodič za vrhunski odmor

  • 3
Porodica, putovanje, Dubai Foto:Shutterstock

Sezona letovanja i godišnjih odmora se uveliko približava, a planiranje putovanja kojim će i roditelji i deca biti podjednako oduševljni čini se skoro nemogućom misijom.

Međutim, ne mora uvek da bude tako.

Roditeljima je u većini slučajeva najvažnija bezbedost, a deci zabava, te je potrebno pronaći mesto koje će zadovoljiti i jednu i drugu stranu.

Prema nedavnim podacima koje je objavio "The travel guide", Dubai se nalazi na sedmom mestu na listi najbezbedniji destinacija za porodični odmor. Čak 23 odsto hotela u Emiratima čine oni koji su prilagođeni porodicama, a više od 18 odsto restorana i 30 odsto atrakcija prilogođeno je deci.

Ono što izbor posebno olakšava jeste specijalna ponuda ovog leta! Putnici u Dubaiju mogu pronaći više od 70 ponuda „Ostanite više, platite manje“ za najbolje hotele i odmarališta, od onih pristupačnih sa tri zvezdice do luksuznih odmarališta sa pet zvezdica.

Ukoliko se još uvek pitate da li je Dubai pogodan za decu i porodično putovanje i da li postoji sadržaj koji će mališanima putovanje učiniti nezaboravnim, odgovor je ukratko: da!

Kada je reč o hotelima koji su pogodni za porodice za decom, za vas smo izdovojili top četiri koji će zadovoljiti sve navedene kriterijume. 

1. Legoland

Samo ime govori da je ovaj hotel u potpunosti prilagođen deci. Hotel sa 250 tematskih soba i apartmana, od kojih svaki odaje počast Lego franšizi i njenim najpoznatijim likovima, prenosi goste u drugi svet, koji je pomno napravljen da probudi maštu dece i odraslih.

Deca takođe mogu da se pridruže zanimljivim igraonicama pomoću kojih će probuditi svoju maštu igrajući se sa animatorima i drugim mališanima. Takođe, u restoranu Bricks Family najmađi mogu da se posluže hranom i pićem.

Porodica, putovanje, Dubai, Legoland Foto:Shutterstock

2. Atlantis The Palm

U pitanju je jedan od najtraženijih hotela pogodnih za porodično putovanje u Dubai. Odmaralište je prilagođeno deci uzrasta od tri do 12 godina, zatim za tinejdžere uzrasta od 13 do 18 godina, a ono što je najzanimljivije je opacija da hotel Atlantis nudi opciju čuvanja dece. Cela porodica može da uživa u brojnim aktivnostima i avanturama koje hotel Atlantis The Palm nudi.

Pored akva i avantura parka i akvarijuma, gostima su na raspolaganju veliki bazen, mogućnosti za sportove na vodi i plivanje sa delfinima, veliki broj restorana mediteranske, azijske, italijanske, američke ili arapske kuhinje, nekoliko barova, klub na plaži, spa i fitnes centar, teren za kuglanje, teren za tenis, animacija za decu i klub za tinejdžere, suvenirnice i butici i animacija za odrasle.

3. Jumeriah Beach Hotel

Potpuno renoviran 2019. godine, čime je vraćen sjaj ovom kultnom hotelu, Jumeriah Beach Hotel predstavlja sam simbol grada i jedne od najčuvenijih plaža na svetu Jumierah, a po kojoj je hotel i dobio ime.

Ono po čemu je prepoznatljiv je svakako talasasti dizajn, a sadržaj koji hotel nudi je zaista velik. Teniski tereni, omladinski centar za aktivnosti sa muzičkim intrumentima, a mališani mogu da učestvuju u brojnim aktivnostima - trčanje, skakanje na trambolini, društvene igre, ples…

Dubai se mahom oslanja na turizam i zabavu Foto: Pixabay

Gosti takođe mogu da uživaju u besplatnom i neograničenom korišćenju akva parka Wild Wadi Wotherpark.

4. Rove La Mer Beachfront

Hotel se nalazi na plaži La Mer Beach, oko pet kilometra od tržnog centra Dubai Mall i najviše zgrade na svetu Burj Khalifa. Međunarodni aerodrom u Dubaiju je udaljen oko 15 kilometra od hotela.

Gosti mogu uživati na suncu, pesku i čistoj vodi, a u modernim restoranima mogu probati raznoliku i ukusnu hranu.

Aktivnosti stvorene za decu

Putovanje sa decom na ovu destinaciju može da bude vrlo jednostavno, ako ih uključujete u sve aktivnosti i putovanje pažljivo isplanirate.

1. KidZania

Ovo je mesto gde se mališani igraju, ali i uče u isto vreme. Najmlađi će na veoma zabavan način imati priliku da se oprobaju u više od 70 zanimanja iz sveta odraslih. Oprobaće se u ulozi vatrogasca, pilota, policajaca… Osim što će se oni ludo zabaviti, i vi ćete imati priliku da uživate gledajući ih razigrane i zadovoljne.

Porodica, putovanje, Dubai, KidZania Foto:Shutterstock

Park KidZania se prostire na 7.000 kvadratnih metara i sa više od 60 atrakcija predstavlja idealno mesto za decu od dve do 14 godina.

2. OliOli

Muzej dečje igre nalazi se u blizini Osis centra i predstavlja prvi eksperimentalni muzej dečje igre u Dubaiju.

Deca će biti oduševljenja idejom da mogu da istražuju i na taj način podstiču svoju kreativnost, a cilj je da mališani nauče da se oslanjaju na svoja čula. Muzej ima osam galerija i više od 40 eksponata inspirisanih radom vaspitača, razvojnih psihologa i umetnika.

3. Motiongate

U pitanju je tematski park otvoren 2016. godine i predstavlja najveći Holivudom inspirisan park na Bliskom Istoku. Gosti svoje putovanje započinju u hotelu Continental, a onda počinje nezaboravna avantura.

U pitanju je vožnja kroz scenografije najpoznatijih filmova za decu - Kunf Fu Panda, Hotel Transylvania, a mališani će imati priliku i da  vide selo Štrumpfova.

4. IMG Worlds of adventure

Najveći zatvoreni tematski park u Dubaiju nudi niz atrakcija, a nalazi se na prostoru površine čak 28 fudbalskih terena. Postoje četiri zone zabave i bioskopski kompleks. Cartoon Nework oblast, namenjena je najmađima, dok će odrasi u Marvel zoni moći da upoznaju svetski poznate superheroje poput Spajdermena i Hulka.

5. The Green planet

Samo u Dubaiju je moguće stvoriti ekosistem tropskih prašuma usred pustinjskih vrućina. Ovde se nalazi više od 3.000 biljnih i životinjskih vrsta.

Porodica, putovanje, Dubai, The Green Planet Foto:Shutterstock

Poseta ovoj atrakciji je idealna za decu starijeg uzrasta, a posebno za onu koju interesuju divlje životinje.

Zabava za odrasle

Dubai, grad koji treba doživeti, predstavlja raj za kupoholičare, središte je nesvakidašnje zabave i mesto luksuznih hotela i prelepih plaža. Impozantna arhitektura zgrada i hotela, zabavni parkovi, pustinjski safari ili skijanje na snegu, čini se da Dubai ima sve što biste želeli da označite na svojoj listi.

1. Museum of the Future

Simbolično Muzej budućnosti otvoren je 22.02.2022. godine. Prostor su kreirali vizionarski dizajneri, umetnici i filmski stvaraoci. Kapija u svet udaljen 50 godina od sadašnjeg trenutka pokazuje kako rešenja budućih generacija, koja uključuju sve, od veštačke inteligencije do nove stvarnosti, mogu da poboljšaju naše živote.

Muzej budućnosti Foto: Profimedia/AFP

2. Dubai opera

Prisustvovanje zadivljujućoj operi je iskustvo koje porodice moraju da iskuse. Dubai opera otvorena je u avgustu 2016. godine i već je dovela u grad neke od najvećih mjuzikala i opera na svetu, poput "Les Miserables", "La Boheme" i "CATS". Osim kvalitetnih predstava, sama zgrada je umetničko delo. Gosti takođe mogu da se upuste u obilazak opere i saznaju nešto više o arhiekturi i umetničkim delima koje krase ovo mesto.

3. Sky Views Dubai

Sky View je novostvorena gradska atrakcija koja podiže razgledanje grada na nove visine. Oni koji traže avanturu mogu da na delu zdanja, koje se nalazi na 52. i 53. spratu kultnog hotela Address Sky View sa dva tornja, iskuse hodanje po ivici i spuštanje naniže u staklenoj kapsuli (Edge Walk and Sky Glass). Gosti takođe mogu da se izbore sa svojim strahovima i provozaju se klizećom platformom koja oduzima dah dok se jureći krećete od poda do poda na više od 219,5 metara iznad zemlje.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Ana

    7. jul 2022. | 15:59

    Predivno... Blago onima koji mogu svojoj porodici da priuste ovakav odmor.

    Podelite komentar

  • Ika

    8. jul 2022. | 13:04

    Definitivno jedna od boljih lokacija, bila uzivala i vraticu se čim pre.

    Podelite komentar