• 3
 ≫ 

Odlučili su da napuste SAD i putuju svetom kao digitalni nomadi: Evropom su oduševljeni

 ≫ 

Konstabl i Sindi Kimanzi uspeli su ne samo da obiđu mnoge destinacije, nego i da uštede

  • 3
Kimanzi Constable i Cindy Foto: Facebook/Kimanzi Constable

Uzevši u obzir da se bave pružanjem konsultantskih usluga i da vode online program obrazovanja, Konstabl i Sindi Kimanzi imaju tu slobodu da ne moraju da rade sa istog mesta. Upravo to je bio primarni razlog zbog koga su odlučili da osete čari života digitalnih nomada.

Drugi razlog bio je u vezi sa njihovim poreklom. On je Afroamerikanac, a ona Portorikanka. Neretko su se u Americi susretali sa neprijatnim komentarima u vezi sa svojom bojom kože. Čak je bilo i nekih koji su otvoreni isticali da iz tog razloga ne žele da sarađuju sa njima.

Par ima petoro odrasle dece, koji žive samostalno, sa kojima su stalno u kontaktu putem brojnih online aplikacija, pa nemaju osećaj ni da su razdvojeni.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Writer | Digital Nomad (@kimanziconstable)

Gledajući različte video-sadržaje na internetu, shvatili su da mogu da uštede novac ukoliko se upuste u život digitalnih nomada, nadajući se da u drugim zemljama neće imati tako neprijatna iskustva po pitanju njihove boje kože.

Zato su prodali dve kuće. Od tog novca su otplatili dugove, a deo su uložili u penzione fondove. Preostali novac su iskoristili za finansiranje prvih šest meseci putovanja i to primarno za rezervaciju smeštaja i avio karte.

U oktobru prošle godine otputovali su u Portoriko. Kasnije su živeli u Londonu, Rimu, Lisabonu i Nici, a trenutno su na krstarenju po grčkim ostrvima.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Writer | Digital Nomad (@kimanziconstable)

Zarada, štednja i trošenje

Kako je za CNBC naveo Konstabl, njihovi mesečni prihodi su u proseku 19.000 američkih dolara, dok on od pisanja zarađuje oko hiljadu.

Kada su se upustili u ovu avanturu, dali su sebi obećanje da neće trošiti više nego što su trošili dok su živeli na Floridi. Njihovi prosečni mesečni troškovi su tada iznosili oko 15.000 dolara.

Cilj im je bio da žive udobno, ali i da uštede. Sada su uspeli čak i to, budući da su smanjili mesečni budžet za 50 odsto. Maksimalno sebi daju 8.000 dolara za život digitalnih nomada. Koriste dostupne benefite svih kompanija koje nude povrat novca, koji koriste uglavnom za besplatne letove.

Konkretno, tokom februara boravili su mesec dana u Lisabonu. Njihovi troškovi za taj mesec iznosili su 7.786 dolara.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Writer | Digital Nomad (@kimanziconstable)

Uživanje na destinaciji uz rad

Svaku destinaciju biraju na osnovu aktuelnih vremenskih prilika, troškova života i toga da li su je uvrstili na listu zemalja za posetu, koju su na početku prirpemili.

Smeštaj iznajmljuju preko poznate platforme, prosto zato što im je potreban i prostor za rad i kuhinja i mašina za veš, a to ne mogu da pronađu u hotelima. Na svakoj destinaciji borave u proseku od jedan do tri meseca.

U toku radne sedmice provode oboje vreme za računarom i to uglavnom između osam i 16 časova. Radni dani podrazumevaju i da obeduju kod kuće.

Zato vikend maksimalno koriste za izlaske i obilazak željenih atrakcija, ali i upoznavanje sa gastronomskom ponudom tamošnjih restorana.

- Digitalni smo nomadi već sedam meseci i ne žalimo zbog odluke da prodamo sve i upustimo se u ovu avanturu. Štedimo novac i ostajemo u zemljama u kojima su dobrodošle i osobe drugačije boje kože. Imali smo pozitivna iskustva u Evropi i razmišljamo da se tamo stacioniramo na duže – zaključio je Konstabl i dodao da su zahvalni što mogu da žive slobodnim životom, u kome je svaki novi dan i nova avantura.

Video: Njihova ljubav je večna a uspomene nezaboravne: Baka i deka influenseri putuju svetom

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • nnnn

    9. jul 2022. | 05:44

    Afrika afrikancima

    Podelite komentar

  • Viki

    11. jul 2022. | 21:39

    Amerikanci vide samo boju koze. Toliko nijansi a bas su strucnjaci da kategorizuju ljude po tome.

    Podelite komentar