• 1
 ≫ 

Smeštaj kakav do sada nismo videli: Za čudne dizajnerske ideje milionske nagrade

 ≫ 

Stotinu učesnika će biti nagrađeno sa po 100.000 dolara, kako bi svoje neobične dizajnerske ideje realizovala. Prijavljivanje traje do 22. jula

  • 1
Neobične kuće, Airbnb Foto: Shutterstock

Svetski poznata platforma za iznajmljivanje smeštaja uvela je novu kategoriju. Nazvana OMG!, kategorija je i najneobičnija i trenutno najpopularnija.

Više od 30.000 smeštaja širom sveta dodato je na "Airbnb" tokom prošle godine. Ipak, potražnja za neobičnim smeštajem je toliko porasla da je naveden nagradni fond od čak 10 miliona dolara za takvu vrstu smeštaja.

Stotinu učesnika će biti nagrađeno sa po 100.000 dolara, kako bi svoje neobične dizajnerske ideje realizovala. Prijavljivanje traje do 22. jula.

Neobične kuće Foto: flickr/Cepreu K

Svi smeštaji će biti procenjivani na osnovu originalnosti, izvodljivosti, održivosti i onoga što konkretni prostor može da pruži gostima.

Navedena su samo dva uslova za učesnike. Po završetku projekta, nagrađeni učesnici moraju da iznajme novi prostor preko platforme i nemaju pravo da konkretni smeštaj oglase na konkurentskim platformama za iznajmljivanje smeštaja u periodu od godinu dana.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Објава коју дели Glass Cottages Iceland™ (@glasscottagesiceland)

Što je ideja "luđa" i kreativnija, interesantnija je i promena. Smeštajna jedinica u obliku svemirskog broda, železničkog vagona, silosa za žito ili balona od stakla, to može biti bolja zarada.

Iznajmljen za 289 dolara za noćenje u Kaliforniji, smeštaj u vidu mini-smemirskog broda nudi neverovatnu „NLO vibraciju“, merdevine i prozor za iskakanje. Jedan korisnik platforme je naveo da je u pitanju nešto „potpuno jedinstveno“, dok je drugi napisao da je u pitanju „mesto van ovog sveta“, navodi "Forbes".

Neobične kuće Foto: flickr/rabble

Čini se da nijedna ideja nije previše čudna za ovu platformu. Tako je „Big Idaho Potato hotel“ postao jedan od najtraženijih. Kristi Vulfi je potrošila 32.000 dolara da transformiše šest tona težak podupirač, koji je spasen iz Komisije za krompir u Ajdahu. Počev od 2019. godine zaradila je više od 208.000 dolara, što joj je omogućilo da kreira još četiri nekretnine za OMG! kategoriju.

Par sa Novog Zelanda je utrošio 14.000 dolara da bi stari silos za žito pretvorio u žutu podmornicu. U Portugalu je vlasnik potrošio 36.000 dolara da bi stari autobus pretvorio u vrhunski opremljenu minijaturnu kuću na dva nivoa. Njegova ideja je toliko bila isplativa da je uspeo da kupi i drugi stari autobus.

Video: Predlog, smestaj u domovima od oktobra do 3.348 din

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Boki

    13. jul 2022. | 07:28

    Sve je to lepo, ali kako šišaju travu pod ručnom?

    Podelite komentar