• 3

Odmor pun doživljaja i novih iskustava: Šta sve možete raditi u zatvorenom prostoru dok boravite u Dubaiju

Pored uživanja na plaži, svoj boravak u Dubaiju upotpunite dozom kulture, avanture i kretanjem među lokalnim stanovništvom

  • 3
SAMO ZA PR tekstove Native Dubai

Foto: Promo/DET (Dubai Economy & Tourism)

Sezona visokih temperatura rezervisana je za zabavu i odmor kraj kupališta, bazena, u baštama kafića uz ledeni napitak ili pak u smiraj dana za beg na neko izolovano mesto pogodno za kampovanje i druženje uz roštilj i igre na travi.

Međutim, kada nastupi toplotni talas, poslednja stvar koju želite da uradite jeste da provedete vreme napolju. Takođe i letnji pljuskovi mogu da nas spreče da iskoristimo sve blagodeti leta i aktivnosti u kojima samo tada možemo uživati.

Ova situacija uopšte ne mora da podrazumeva ostajanje u stanu ili kod kuće i bindžovanje novih serija. Postoji toliko toga što možete raditi sami, sa porodicom ili sa grupom prijatelja, a ne podrazumeva boravak na otvorenom.

To najbolje znaju stanovnici Dubaija, ali i oni koji ga posećuju tokom najtoplijih dana u godini. Ukoliko vas brine kako provesti odmor u Dubaiju i iskoristiti svaki vreli ili kišni dan, za vas smo izdvojili 10 aktivnosti i atrakcija u zatvorenom prostoru.

Dubai akvarijum: Doživite avanturu upoznajući podvodni svet iz druge perspektive

Dubai akvarijum i podvodni zoološki vrt jesu sastavni deo raznovrsne ponude zabave koju nudi Dubai Mall. Ovo je dom hiljadama vodenih životinja i obuhvata više od 140 vrsta. Oduševiće vas činjenica da možete videti više od 400 ajkula i raža koje žive u rezervoaru od 10 miliona litara, što ga čini jednim od najvećih zatvorenih akvarijuma te vrste na svetu. Čari okeanskog dna će vas zadiviti na posve drugačiji način, jer će vam obilazak Dubai akvarijuma približiti život raznih  vodenih bića uključujući krokodile, pirane, džinovske rakove paukove, vidre, vodene pacove, morske konjiće i morske žele i još mnogo toga.

Celokupan boravak je pažljivo osmišljen kako bi vam, bilo da dolazite sami ili sa porodicom, pružio nezaboravne trenutke i poučan doživljaj.

Dubai

Foto: Promo/DET (Dubai Economy & Tourism)

Muzej pesnika Al Okailija: Drugačija strana spoznavanja arapske kulture

Aktivan odmor uz upoznavanje kulture mesta u kom boravite je najbolji spoj. Napuštanje destinacije potkovani znanjem o njoj na kulturološkom i istorijskom nivou zaokružiće vam celokupan doživljaj.

Ukoliko ste ljubitelj proučavanja kultura drugih naroda, zaljubljenik u stare artefakte i volite da istorijske činjenice čujete od stručnih vodiča kroz razgledanje, onda bi izlet u Muzej pesnika Al Okailija mogao da vam pruži sve nabrojano.

Poseta muzeju je besplatna, a kroz obilazak ćete saznati sve o životu klasičnog arapskog pesnika Mubaraka Bin Al Okailija (1875–1954) i videćete neke od njegovih originalnih, rukom pisanih dela, kao i olovke i alate kojima se služio, a dvojezična izložba će vam objasniti prekretnice u njegovom životu i radu.

Paramount Hotel Dubai: Film i večera istovremeno

Za ljubitelje ove vrste umetnosti intimna atmosfera uz večeru i klasičan film bi mogli da budu pravi izbor. Sala za projekcije hotela Paramount pruža uživanje u udobnim i luksuznim sedištima, a za mini-osveženje možete se poslužiti besplatnim kokicama i vodom.

Doživite glamur starog Holivuda uzivajući na nesvakidašnji način i uživajte u omiljenim kultnim ostvarenjima.

Ripe Market: Prošetajte i upoznajte se sa lokalnim trgovcima i proizvođačima

Ako kulturu jednog naroda spoznajete i doživljavate kroz upoznavanje i interakciju sa lokalnim stanovništvom, za vas bi pravi izbor bio odlazak na pijacu.

Idite na pijacu, koja je otvorena svake subote u Galeriji Golden Mile i dve nedelje mesečno u Circle Mall-u kako biste isprobali svežu hranu, a iskustvo upotpunite obilaskom proizvođača umetnina - ručno pravljenog nakita, odeće, umetničkih i kozmetičkih proizvoda.

Time Out Market Dubai: Neka vas zavedu mirisi hrane i note raznovrsne muzike

Gastronomsko iskustvo doživite na Time Out Market Dubai i uživajte u mnoštvu barova, restorana i sve to uz muziku. Ulaz je besplatan, a izbor mesta u kom ćete obedovati je posve na vama.

Pod jednim krovom za vas kuvaju najbolji među najboljima. Ne zadržavajte se samo u jednom baru ili restoranu, neka ovo bude celodnevni doživljaj jer vas zabava čeka na svakom ćošku.

Dubai

Foto: Promo/DET (Dubai Economy & Tourism)

Muzej tradicionalne arhitekture: Razvoj građevinskih tehnika

Zanima vas kako je Dubai postao grad impozantne arhitekture i šta je tome prethodilo?

Ovaj muzej slavi istoriju i kulturu Emirata i njegovog naroda. U dvoranama muzeja smešteni su tradicionalni alati i ukrasni predmeti koji su se koristili za izgradnju kuća u Dubaiju i Emiratima. Muzej takođe sadrži prikaze koji objašnjavaju konvencionalne stilove gradnje i prikazuju razvoj građevinskih tehnika i stilova tokom godina.

Festival Plaza Mall: Snimite selfije u tajnim sobama za fotografije

Festival Plaza je za one koji vole da pored šopinga u tržnom centru imaju više izbora za zabavu, što zbog dece, što zbog onih kojima šoping brzo dosadi.

Broji više od 120 prodavnica, ali i 40-ak restorana, ali neka vam usputna stanica budu i skrivene sobe u kojima ćete napraviti najbolje fotografije. Neobične pozadine ispred kojih ćete pozirati učiniće da pomislite da su kreirane fotografije spremne za naslovnice magazina.

Golden Mile Galleria: Uživajte u besplatnim časovima joge

U Galeriji Golden Mile svake subote od deevt časova možete upražnjavati jogu, ukoliko to inače praktikujete i ne želite da svoje svakodnevne aktivnosti zapostavite tokom odmora.

Tokom besplatnih sesija, jogiji iz My Core Yoga Studios će vas uvesti u svet joge i meditacije, a budući da ste na odmoru, neće vam trebati mnogo da se opustite.

Alserkal Avenue: Vaša doza lepog

Ljubitelj ste vizualne umetnosti i želite da jedan deo odmora posvetite uživanju kroz neku izložbu u miru i tišini?

Alserkal Avenija je industrijski kompleks smešten u industrijskoj zoni Al Kuoz. Ovo je  umetnička i kulturna četvrt i sastoji se iz niza galerija u kojima izlažu lokalni i svetski umetnici.

Antički muzej: Mesto za nabavku suvenira i uživanje u antikvitetima

Antikviteti, keramika i ručno rađeni proizvodi - kako napustiti mesto u kome ste boravili, a da ne kupite nešto što će vas podsećati na nezaboravne dane?

Antički muzej nudi neverovatan asortiman izuzetnih rukotvorina zasnovanih na tradicionalnom i modernom dizajnu.  Ovo je svojstveni raj za kolekcionare i one koji žele da obraduje svoje bližnje nekim autentičnim poklonom. Ovo je najveći centar na svetu za rukotvorine i ekološke proizvode, a interesantna je i činjenica da je antički muzej poznat kao najveća zanatska destinacija koje su razvile žene.

Turisti u Dubaiju mogu pronaći više od 70 ponuda - "Ostanite više, platite manje" i to za najbolje hotele i odmarališta, od onih pristupačnih sa tri zvezdice do luksuznih odmarališta sa pet zvezdica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Mix

    25. jul 2022. | 09:53

    Dubai je za ove naše moćne sponzoruše raj na zemlji

    Podelite komentar

  • Перагеније

    25. jul 2022. | 13:59

    Па кад се на отвореном не може издржати - такси је решење за одлазак и у радњу, врелина, ветар, песак у ваздуху у ово доба...

    Podelite komentar

  • Nikolas

    25. jul 2022. | 10:45

    MOZETE SE CAK I SKIJATI !!!!

    Podelite komentar