• 0
 ≫ 

Stanovnici ove zemlje najradije biraju destinacije u okruženju: Budžet za putovanja upola manji

 ≫ 

I pored toga što je svaki četvrti stanovnik Luksemburga koji je prošle godine putovao u druge zemlje birao Francusku, zabeležen je i povećan broj poseta Nemačkoj, Belgiji, Španiji i Portugaliji

  • 0
Grad Luksemburg Foto: Pixabay/waldomiguez

Građani Luksemburga kao omiljene destinacije izdvajaju upravo one koje se nalaze u susednim državama.

Do ovog zaključka se došlo kroz nedavni upit poslanika Demokratske partije (DP) Andre Baulera, koji je želeo da sazna kuda ljudi najviše putuju, koliko dugo borave i koliko novca troše na odmor, izveštava "Schengenvisainfo".

Prema izveštaju RTL-a, Bauler je takođe želeo da sazna i da li je pandemije korona virusa i njegovih novih varijanti dovela do bilo kakavih promena u ponašanju na putovanju.

luksemburg Foto: Unsplash

Tim povodom, ministar privrede Franc Fajo je preneo da susedne zemlje i dalje ostaju najpopularnije destinacije za građane Velikog vojvodstva.

I pored toga što je svaki četvrti stanovnik Luksemburga koji je prošle godine putovao u druge zemlje birao Francusku, zabeležen je i povećan broj poseta Nemačkoj, Belgiji, Španiji i Portugaliji.

luksemburg Foto: Unsplash

Prema podacima Nacionalnog instituta za statistiku i ekonomske studije (STATEC), svaka deseta osoba je prošle godine odabrala Veliko vojvodstvo kao omiljenu destinaciju za odmor. Štaviše, brojke otkrivaju da su u proseku četiri noći boravili u hotelu ili kampovali u Luksemburgu.

Osim toga, podaci koje navodi STATEC pokazuju da su građani Luksemburga u proseku potrošili 2.200 evra tokom prošlogodišnjih praznika, što je upola manje nego tokom 2020. i 2019. godine. Budžet za putovanja je takođe upola manji nego prethodnih godina.

Došlo do značajnog povećanja potrošnje građana Luksemburga za odmor od 2010. godine, kada su domaćinstva u proseku trošila 3.360 evra, što je uvećano na 3.800 evra do 2015. godina.

Video: Na ovakvom mestu zaboraviš na sve: Sedneš, ćutiš i uživaš, dok pogled pred tobom puca

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja