• 6
 ≫ 

Novi zakon u Italiji: Pokažite previše kože i koštaće vas oko 500 evra

 ≫ 

"Zabranom želimo da zaštitimo i poboljšamo kvalitet života i pristojnost u centru grada i na javnim mestima"

  • 6
Plaža u Italiji, Italija

Foto: Printscreen/Youtube/ Amusement World

Svako ko ode na odmoru u Italiju mogao bi da doživi neočekivano iznenađenje. Naime, u nekim gradovima nije dozvoljeno da turisti pokažu previše razgolićenu kožu. A ukoliko upravo to urade, uslediće im veoma visoke prekršajne kazne.

Na odmoru se ljudi uglavnom oblače ležerno, pogotovo ako planiraju da provedu dan na plaži. Uz novi toplotni talas koji se širi Evropom i nepodnošljive temperature, nije ni čudo što su muškarci poskidali majice, a žene se uvukle u bikinije. Ali ako to uradite u Italiji, prema pisanju portala "Blick", postoji opasnost da vas kazne i do 500 evra.

Primera radi, priobalni grad Sorento, u blizini ostrva Kapri, uveo je novi zakon. Ako vas uhvate kako šetate bez majice, morate da platite. 

Italijani žele nazad kvalitet života i pristojnost

Gradonačelnik Masimo Kopola objasnio je novu uredbu:

- Zabranom želimo da zaštitimo i poboljšamo kvalitet života i pristojnost u centru grada i na javnim mestima - napisao je on i praktično objavio rat trendu toplesu za muškarce i bikinija za žene.

Špancima smeta i otkrivanje turista

Sorento nije sam na boljnom polju. I drugi gradovi u Italiji više ne žele da gledaju polunage turiste. Grad Rapalo u Liguriji postavio je ulične znakove koji podsećaju posetioce da se prikladno oblače. A u primorskom letovalištu Praja a Mare u Kalabriji je zabranjena i neprikladna odeća, pa čak i bosonogo hodanje.

U Španiji, tačnije na Majorci ili u Barseloni, turistima takođe nije dozvoljeno da šetaju kroz gradove u kupaćim kostima. Svako ko bude uhvaćen mogao bi da se suoči sa kaznom do 300 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Sudija

    4. avgust 2022. | 17:26

    A nastani mogu da paradiraju vezani lancima i u bolesnim kostimima a normalnom hetero čoveku kako je prirodno da bude naplaćuje kazne...... e Evropo......molimo da ne čekate na nad....putuj Evropo..... naš Djoka reče !!!

    Podelite komentar

  • BASA

    4. avgust 2022. | 17:21

    Pa kako ? Kod NAS nisu izasli ako nisu prikazali Exterijer ! Sta ce se dogoditi DA se usvoji takav zakon i kod NAS !?

    Podelite komentar

  • 534

    4. avgust 2022. | 21:31

    Ali Parada ponosa može?

    Podelite komentar