• 0

Sela kod Prijepolja pravi su raj na zemlji: Nekome zavičaj, a nekome turističko otkriće

Čist vazduh, mir, tišina, prelepa priroda i domaća hrana – pet aduta prijepoljskih sela Gornje i Donje Babine u koja ćete, kad ih jednom posetite, uvek želeti da se vratite

  • 0
Babine kod Prijepolja

Foto: Ivan Strahinić

Na teritoriji opštine Prijepolje, kod sela Jabuka, blizu granice Srbije i Crne Gore nalaze se sela Gornje i Donje Babine.

Iako ih nema na turističkim mapama, jer turizam u ovom kutku Srbije nije razvijen, ko ova sela jednom poseti uvek želi da im se vrati.

Nekome su zavičaj koji nosi u srcu do kraja života, a nekome turističko otkriće zbog nestvarno lepe prirode, čistog vazduha, ljubaznih domaćina, izvanredne tradicionalne hrane, a pre svega zbog mira i tišine kojih su svi koji žive u gradskoj sredini željni.

Prostrane padine prošarane drvećem, na nadmorskoj visini koja premašuje 1.200 metara, mame da ih upoznate korak po korak. Na toj šetnji biće vam zahvalni i duša i telo – prodisaćete kako odavno niste, a pejzaže koje budete ugledali zauvek ćete „nositi u oku“.

Priroda u Gornjim i Donjim Babinama je poput one sa najlepših razglednica kakve smo odavno prestali da šaljemo, a koje ipak decenijama pamtimo...

Foto: Ivan Strahinić

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja