• 1

Ovako je Megan Markl pisala o hrvatskom primorju: "Ovo ostrvo nije glamurozno, što se meni posebno dopada"

Za Vis piše da je pravi jadranski raj, jer ima odličnu energiju. Kaže da treba da budete spremni da kofer vučete po kamenim ulicama

  • 1
Meghan Markle, Dubrovnik Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia, Pixabay

Pre nego što se priključila kraljevskoj porodici vojvotkinja od Saseksa Megan Markl vodila je blog "The Tig", u kojem je pisala o Hrvatskoj.

Megan Markl je u Hrvatskoj bila najmanje dva puta, a o lepotama jadranske obale pisala je u svom blogu tokom 2014. godine.

Sudeći prema njenim tekstovima, bila je u Dubrovniku, Korčuli, Visu i Hvaru. Dubrovnik opisuje kao prelepo mesto, a smeštena je bila u "Vili Dubrovnik".

- Šetnja Stradunom, zidine tvrđave, lokalni kafići i restorani jedan do drugog u pešačkoj zoni Starog grada i plesna grupa Linđo koja igra folklor na otvorenom. Uzmite ležaljku u kafiću Buza, gde ćete moći da gledate turiste i domaćine kako skaču sa litica u more, a na večeru najbolje idite u "Nautiku" ili "Porto" zbog svežih plodova mora i prelepog pogleda sa terase - savetovala je Megan sve one koji žele da posete Dubrovnik.

Dubrovnik Foto: Telegraf.rs

- Ne zaboravite da se Hrvatska graniči sa Italijom, a koliko se samo to oseti u hrani. Naručite rižoto od lignji uz legendarno vino "Plavac Mali" ako tražite nešto autentično - dodala je vojvotkinja.

Nakon Dubrovnika, Megan je Korčulu nazvala "destinacijom za jednu noć" zbog veličine ostrva. Pominje posetu Biskupovoj palati iz 18. veka i šetnju gradom Korčula, za koji kaže da je pun kamenih kuća i okružen srednjovekovnim zidinama.

Za Vis piše da je pravi jadranski raj, jer ima odličnu energiju. Kaže da treba da budete spremni da kofer vučete po kamenim ulicama.

ostrvo vis, hrvatska Foto: Pixabay

- Ništa na ovom ostrvu nije glamurozno, što je meni posebno dobro - napisala je Megan.

- Bila sam oduševljena kada sam naručila hladno pivo i sardine u konobi, a potom uskočila u predivno more - napisala je i otkrila da je ovo ostrvo istraživala biciklom.

Odlazak na Hvar došao joj je kao šok, jer je sve mnogo življe i užurbanije, ali kaže da tu možete sve da radite.

Hvar Hrvatska plaza more Foto: Shutterstock

- Samo nemojte u četiri ujutru da odlučite da idete na plivanje i stanete na morskog ježa, kao neko koga poznajem. Ups - napisala je Megan na blogu.

I princ Hari je 2011. posetio Hvar, a video u kojem pleše u noćnom klubu postao je viral na internetu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Zlatko

    22. septembar 2022. | 22:30

    Što je Srbi ako je Megan lijepo u lijepoj nasoj zasto i drugima nebi bilo.A i vi ste dobrodosli batalite politiku i proslost i hajde da svi bolje živimo.Jeli nije bolje da na Debelom brijegu sjede po dva lijena policajca nego da se netko preko nisana gleda.

    Podelite komentar