• 1
 ≫ 

Nastavak ograničenja u broju putnika na jednom od najvećih aerodroma na svetu

 ≫ 

Za sada nije saopšteno o kojim se tačno brojkama radi. Ali je navedeno da će nadležni biti u obavezi da usko sarađuju sa avio-kompanijama, kako bi maksimalno ispoštovali i resurse aerodroma i zahteve putnika, odnosno avio-prevoznika

  • 1
Aerodrom Amsterdam, Holandija, KLM

Foto: Pixabay/Didgeman

Jedan od najprometnijih aerodroma na svetu nalazi se u Amsterdamu. Krajem septembra je aerodorom „Šipol“ (engl. Schiphol) objavio planove za nastavak ograničenja broja putnika do početka naredne godine.

Kako je tom prilikom saopšteno, odluka je doneta nakon konsultacija sa predstavnicima avio-kompanija, uz napomenu da i one „nisu srećne zbog toga“.

- Aerodrom „Šipol“ je načinio ovaj izbor kako bi putnicima pružio pouzdano iskustvo putovanja, kao i predvidljivost i stabilnost avio-kompanija. U isto vreme, aerodrom naporno radi na poboljšanju kapaciteta u pogledu bezbednosti – navedeno je, pored ostalog u saopštenju, prenosi „CNN Travel“.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Amsterdam Airport Schiphol (@schiphol)

Za sada nije saopšteno o kojim se tačno brojkama radi. Ali je navedeno da će nadležni biti u obavezi da usko sarađuju sa avio-kompanijama, kako bi maksimalno ispoštovali i resurse aerodroma i zahteve putnika, odnosno avio-prevoznika.

Podsećanja radi, tokom juna meseca su prvi put uvedena ograničenja na jednom od najprometnijih aerodroma u celom svetu, koji se tokom prošle godine našao na visokom trećem mestu. Odmah nakon aerodroma u Dubaiju i Istanbulu.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Amsterdam Airport Schiphol (@schiphol)

Ograničenja su važila i narednih meseci, što je bilo najavljeno već tokom avgusta. Prema podacima, tokom septembra meseca bilo je dozvoljeno da aerodrom napusti 67.500 putnika, dok je taj broj povećan za dve hiljade tokom oktobra.

- Ovo je nešto što treba realno sagledati – izjavila je Hani Bjus, izvršni direktor kompanije „Royal Schiphol Group“, dodajući da će upravo zato do kraja godine biti mnogo jasnije da li je moguće da ovakva ograničenja budu ukinuta tokom januara naredne godine.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Duško

    11. oktobar 2022. | 22:27

    Od kada je Aerodrom Amsterdam treći po veličini u svetu ????

    Podelite komentar