• 0
 ≫ 

Ako volite da kampujete, morate da isprobate i glamping - luksuznu varijantu

 ≫ 

U našoj zemlji se glamping kompleksi za sada mogu naći na Zlatiboru, te na području Zasavice, u blizini Čačka i Sremskih Karlovaca

  • 0
Glamping odmor Foto: Shutterstock

Ljubitelji prirode nemaju problem sa time da se upuste u čari kampovanja. Ali oni koji žele da iskuse lepotu takve vrste odmora, a nisu baš neki fanovi boravka u prirodi, imaju na raspolaganju takozvani glamping.

Termin nastao kombinacijom reči glamur i kampovanje u upotrebi je počev od 2005. godine, kada je prvi put na području Velike Britanije i iskorišćen.

Od tada do danas glamping se razvio širom sveta, pa i u našoj zemlji.

Glamping odmor Foto: Shutterstock

Maksimalan komfor u prirodi

Ova vrsta odmora bila je na ceni posebno u toku pandemije. Razlog je jednostavan – ljudi su imali prilike da borave u prirodi i to potpuno osamljeni, a da istovremeno uživaju sve benefite koje nudi savremeni način života.

Gostima su na raspolaganju pažljivo uređene smeštajne jedince, koje mogu podrazumevati i kućice na drvetu ili luksuzne šatore postavljene duboko u šumi. Mahom se prilikom izbora lokacije vodi računa o tome da ona bude osamljena, dok istovremeno nudi maksimalnu udobnost.

Glamping, luksuzno kampovanje Foto: Pixabay/lmcpy

Iako u mnogim smeštajnim jedinicima postoji i kuhinja, ovaj savremeni ekološki koncept kampovanja uglavnom gostima nudi i mogućnost da isprobaju neki od specijaliteta u restoranu, koji se nalazi u blizini. Naravno, to ne mora uvek da bude slučaj.

Nepisano je pravilo i da glamping uključuje fenomenalan pogled na okolinu, pa je u tom smislu praksa da smeštajne jedince imaju velike prozore. Tako se gostima nudi mogućnost da praktično, čim otvore oči, mogu da uživaju u neverovatnom pogledu na prirodu koja ih okružuje.

Glamping usluge

U zavisnosti od toga kako je celokupan kompleks koncipiran i gde je lociran, zavisi i koje će dodatne usluge biti na raspolaganju gostima.

Neretko im se nudi usluga ličnog batlera, ali i mogućnost da potpuno sami uživaju na fenomenalnoj plaži koja se u blizini nalazi. Kompleksi za luksuzno kampovanje mogu da uključuju i spa-centre.

U našoj zemlji se glamping kompleksi za sada mogu naći na Zlatiboru, te na području Zasavice, u blizini Čačka i Sremskih Karlovaca.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja