• 0

Veliko interesovanje za produženi praznični vikend: Najpopularniji Kopaonik, Zlatibor, Divčibare

U Srbiji su najtraženija i najpopularnija mesta Kopaonik, Zlatibor, Divčibare, Vrnjačka Banja, Soko i Prolom banja - kaže Aleksandar Seničić.

  • 0
Zlatibor

Foto: Telegraf.rs

Za razliku od prethodne dve godine, kada je usled kovida bila onemogućeno da se putuje, pre svega po Evropi, veliko interesovanje vlada za putovanja tokom produženog vikenda i državnog praznika Dana primirja u Prvom svetskom radu.

Svi kapaciteti u Srbiji su gotovo popunjeni, ističe za Tanjug direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija srbije - YUTA, Aleksandar Seničić.

- Sada je povećano interesovanje, skoro svi kapaciteti u Srbiji koji su zanimljivi za boravak naših gostiju, pre svega planine, banje, gradovi, uglavnom su popunjeni, ali sam siguran da će oni najuporniji naći mesto - rekao je Seničić Tanjugu.

- Kada govorimo o inostranim aranžmanima, pre svega evropski gradovi u našem okruženju - Solun, Atina, Istanbul, Sofija, Budimpešta, Prag, Beč, severna Italija, to su sve aranžmani koji su bili vrlo popularni, a dosta jeftini. Cene su se kretale od 80 do 130 evra. Ali tu su i gradovi u neposrednom okruženju, kao što su Skoplje, Ohrid, Sarajevo, Trebinje, bili su traženi. Postojalo je veliko interesovanje putnika iz avio aranžmana za Rim, Barselonu, Valensiju - rekao je Seničić.

Prema njegovim rečima, uvek je veći broj ljudi koji se odlučuje za autobuski prevoz, s obzirom na cene koje su izuzetno konkurentne u odnosu na bilo koju drugu ponudu, pa čak i na ponudu smeštaja u Srbiji.

- Kad je reč o avionskim aranžmanima, to po logici stvari imamo daleko manji broj sedišta, mesta, pa i putnika, ali ovo godine je interesovanje i za putovanje avionom u evropske gradove bilo daleko veće u odnosu na protekle dve godine - rekao je Seničić.

- U Srbiji su najtraženija i najpopularnija mesta Kopaonik, Zlatibor, Divčibare, Vrnjačka Banja, Soko i Prolom banja. U neposrednom okruženju je i Republika Srpska vrlo aktuelna, Banja Luka i Trebinje, ali u Srbiji imamo i povećanje gostiju u gradovima - kazao je Seničić.

- Sve usluge su poskupele, imamo jednu inflaciju u vremenu u kojem živimo, povećanje cena energenata je uticala na to, pa su cene poskupele u Srbiji. Kada govorimo o uslugama u hotelijerskom sektoru između 15 i 20 odsto - rekao je Seničić.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja