• 0
 ≫ 

Skijanje u Turskoj: Zašto je dobro posetiti ovu zemlju i na jesen i zimi?

 ≫ 

Turska važi za jednu od boljih destinacija u toku zime, baš zbog skijanja

  • 0
Turska zimi Foto: Pixabay/yucelmanleven

Možda je interesantnije posetiti Tursku u toku leta, ali zahvaljujući brojnim atrakcijama, poseta ovoj zemlji može i te kako da bude interesantna i u toku zime.

Niže temperature čine posetu Turskoj u tom periodu prijatnijom. Uz to su i manje gužve prilikom obilaska mnogih atrakcija.

Cene hotela s jeseni i u toku zime su po nepisanom pravilu povoljnije.

Turska zimi Foto: Pixabay/vedatzorluer

Toplija odeća je obavezna

Sa prosečnim novembarskim temperaturama od 11 stepeni u toku dana, Turska zna da bude prijatna. Ipak, već tokom decembra prosečne dnevne temperature znaju da budu i svega pet stepeni. Noćna temperatura u toku novembra bude minus jedan, a u decembru i oko minust tri stepena.

Turska zimi Foto: Pixabay/arifyasa

Ipak, turisti se za posetu ovoj zemlji u toku jeseni i zime najradije odlučuju zbog pristupačnijih cena i manjih gužvi, karakterističnih za sam špic sezone.

Prosečne temperature se razlikuju u zavisnosti od toga koji deo zemlje je u pitanju. Kako navodi „Bookmundi“, iako je u Istanbulu tokom decembra već hladnije, lako se može desiti da u Antaliji, na jugu zemlje, bude još koji lepši dan.  Prosečna dnevna temperatura u Antaliji u tom periodu uglavnom bude između 11 i 16 stepeni.

Turska zimi Foto: Pixabay/vedatzorluer

Skijanje u Turskoj

Mnogima je, osim nekadašnjeg Carigrada, prva asocijacija na Tursku upravo letovanje. Međutim, ova zemlja važi za jednu od boljih destinacija u toku zime baš zbog skijanja.

Turska zimi Foto: Pixabay/isakaraku

Budući da se radi o donekle potcenjenoj destinaciji kada je u pitanju skijanje, Turska uglavnom nudi povoljnije cene, u poređenju sa drugim destinacijama, koje su poznate upravo po skijanju.

Turska zimi Foto: Pixabay/vedatzorluer

Skijališta Kajseri, Uludag i Palandoken sve više postaju zanimljiva. Posebno je Kajseri atraktivan zbog činjenice da se nalazi u blizini Kapadokije, što ga čini idealnom tačkom za obilazak ovog dela Turske.

I ako se svemu tome doda podatak da mnoge znamenitosti u zemlji ne obilaze baš turisti u tom periodu, sasvim je jasno zbog čega je ovo period godine idealan za uživanje u poseti. Odsustvo gužve i niže cene smeštaja, na prvom mestu, učiniće da upoznate  mnoge znamenitosti Turske u drugačijim okolnostima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja