• 0

5 afričkih zemalja našlo se u vrhu liste najskupljih putovanja tokom 2022. godine

Primećeno je i da su učesnici istraživanja, njih više od 21.000 hiljade, potrošili više od 133 miliona američkih dolara samo na skupe destinacije. U poređenju sa 2021. godinom to je čak za polovinu više

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Analizirajući podatke više od 20.000 putnika, kako bi otkrio koje su to najskuplje destinacije na svetu za 2022. godinu, sajt za poređenje putnog osiguranja Squaremouth.com došao je do zanimljivih podataka.

Ukratko, putnici su najviše novca morali da izdvoje za posetu Africi, Antarktiku i ostrvima Okeanije, navodi „Breakingtravelnews“.

U poređenju sa bilo kojom drugom destinacijom na svetu, a prema podacima tog istraživanja,  putnici su potrošili čak 44 odsto više na putovanja do 25 destinacija u tim delovima sveta.

Primećeno je i da su učesnici istraživanja, njih više od 21.000 hiljade, potrošili više od 133 miliona američkih dolara samo na skupe destinacije. U poređenju sa 2021. godinom to je čak za polovinu više.

foto Pixabay foto Pixabay

Ove godine je broj putnika povećan za 57 odsto, dok je uočeno i povećanje potrošnje tokom putovanja na skupe destinacije i to za 44 procenata u poređenju sa prethodnom godinom.

Prosečna cena tih putovanja po putniku je tokom ove godine iznosila više od 11.000 dolara, što je 2,8 puta više od iznosa koji je tokom ove godine potrošio prosečan putnik.

Slon slonica Dida Queen of Tsavo Kenija Foto: Profimedia/mediadrumimages/JamesLewin/Media Drum World

Afrika prednjači među najskupljim destinacijama. Drugu godinu za redom, skoro polovina liste najskupljih putovanja na svetu sačinjena je od destinacija u Africi. Kongo, Bocvana, Zimbabve, Tanzanija i Kenija su pet najskupljih zemalja za posetu. Tokom 2022. godine su putovanja na ostrva Okeanije učestvovala sa 24 odsto među najskupljim destinacijama.

Antarctic Iceberg Antarktik ledeni breg Foto: Tanjug/AP

Antaktirk je i dalje popularma destinacija. U poređenju sa prethodnom godinom je zabeležen porast od čak 134 procenata.

Španija, Francuska, Portugal, Monako, Grčka Foto: Shutterstock

Lista 10 najskupljih destinacija za 2022 godinu izlgleda ovako:

1. Kongo

2. Bocvana

3. Antarktik

4. Zimbabve

5. Tanzanija

6. Južna Džordžija i Južna Sendvička ostrva

7. Maršalska ostrva

8. Kenija

9. Centralnoafrička republika

10. Monako

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja