• 0

Slon u ulozi Rudolfa: Atrakcija na Tajlandu za novogodišnje praznike

Surla umesto crvenog nosića u "Veneciji Istoka"

  • 0
slonovi Tajland Foto:Shutterstock

Decenijama se deci Deda Mraz opisuje na isti način: deka, obučen u svoje veliko crveno odelo, na sankama donosi poklone samo onima koji su se našli na njegovoj "dobroj listi". A o junacima koji vuku čarobne sanke napravljeno je mnogo priča. Mališani sigurno znaju za slatkog irvasa Rudolfa i njegove pustolovine kako pomaže da se svi pokloni na vreme dostave. Ali, da li ste znali da postoji mesto u svetu gde Dambo menja Rudolfa?

Tajland je zemlja puna egzotičnih plaža, prelepe prirode i jednako prelepog životinjskog sveta. Slonovi su njihovi omiljeni ljubimci, a kada se približi sezona novogodišnjih praznika, pravo je iznenađenje na koji način i oni učestvuju u običajima.

Mahouti ili čuvari i jahači slonova u ovo doba se maskiraju u Deda Mraza, a umesto irvasa u deljenju poklona pomažu im njihovi prijatelji - slonovi.

Kada je sve spremno, mahauti sa svojim pomagačima i poklonima krenu ka školama i svake godine obraduju više od 2.000 đaka. Đaci se okupe u školskom dvorištu i sa velikim osmehom dočekuju zanimljivo donete poklone. Zatim, kada stignu slonovi, nežno i pažljivo svojim surlama deci pružaju paketiće, balone, lutke i ostale igračke.

Sigurno im ovaj čin darovanja svake godine povećava ljubav prema slonovima, što samo govori o tome koliko su zapravo zbrinuti i negovani, okruženi ljubavlju na predivnom Tajlandu, navodi "Newsinfo.inquirer.net"

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja