Quantcast
  • 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta treba da uradite kada izgubite prtljag i saveti kako da to sprečite

, Ona.rs

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je najgori deo putovanja, ali postoji način to da sprečite

  • 0

Foto:Shutterstock

Gotovo se svakome od nas desilo da se sve vrati kući sa svime što smo planirali - osim sa prtljagom. I zaista ume da nam pomeri nerve, ali nije kraj sveta. Evo nekoliko saveta kako da sprečite da vam vaša garderoba i ostatak stvari nastavi putovanje bez vas.

Kako izbeći gubljenje prtljaga?

1. Naporno možda jeste, ali sigurno nećete izgubiti vaše stvari ako ih nosite sa sobom. Nabavite torbe ili rančeve, u zavisnosti od tipa putovanja i nosite ih sa sobom. Ovako će vam ostati u vidokrugu, možda ne ako je u pitanju ranac, ali on će ostati na leđima što je dovoljno, predlaže "Tripsavvy.com"

U svoje torbe spakujte samo potrebno i pri tome budite realni, a ako putujete avionom, proverite dozvoljenu količinu i težinu prtljaga.

2. Obeležite svoj prtljag. Možda ljudima koji tragaju za vašim prtljagom neće mnogo značiti ovaj detalj, ali vama će sigurno biti lakše da prepoznate vašu torbu kada za naiđe vreme za to. Ukoliko nemate pregradicu sa spoljne strane za nalepnicu, kao što neki koferi imaju, možete nabaviti na aerodromu oznaku gde možete potpisati i obeležiti vaš prtljag. Ukoliko i to nestane, ipak obeležite i iznutra. Predlažemo da imate nešto poput upadljivog stikera ili nalepnicu sa imenom ili nešto što vaš kofer razlikuje od drugih.

Foto:Shutterstock

3. Slika govori više od 1000 reči. Sve govori ova rečenica. Dakle, pre ngo što se nakratko oprostite od prtljaga prilikom predaje vozaču ili na aerodromu, najbolje je da ga uslikate. Napravite kratak foto-šuting, gde ćete lepo i sa svih strana imati sliku kako on izgleda. Tako će i mali detalj kao što je ogrebotina doneti mnogo razlika.

Šta raditi kada izgubite prtljag?

Ako se desi da se vaša torba ili kofer na aerodromu ne pojavi na traci za prtljag, odmah se obratite obližnjem sektoru za izgubljene stvari.

Dok neko čeka vas, vi čekate prtljag, zato nemojte predugo stajati i čekati da na modnu pistu kofera izađe vaš ukoliko je već krenuo prtljag sa drugog leta. Čoveku iz sektora opišite vaše stvari i dajte sve potrebne informacije. Ne brinite, ne znači da je zauvek izgubljen, već će sigurno doći drugim letom jer je zaboravljen na prethodnom aerodromu.

Popunite formular koji vam daju i priložite sliku kofera ili torbe, tako ćete im olakšati posao potrage. Ako se ipak ne vrati kroz period koji su vam rekli, obavestite policiju jer je verovatno ukraden.

izgubljen kofer

Foto:Shutterstock

Vi ste planirano otišli na odmor, ali ako ga niste produžili - pazite, možda vaš kofer hoće.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Gulašijadi u Prijevoru kod Čačka okupila ljubitelje kultnog specijaliteta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja