• 0

Najbolja evropska destinacija 2022. godine je prestonica zemlje u našem komšiluku

Godinu dana ranije Ljubljana je stekla još jednu prestižnu titulu, budući da je proglašena za Najbolju zelenu prestonicu u celoj Evropi

  • 0
Ljubljana, Slovenija

Foto: Nikola Tomić

Prestonica Slovenije ovenčana je prestižnom nagradom Najbolje destinacije u Evropi za 2022. godinu.

Tako je Ljubljana postala globalni model za sve gradske destinacije u svetu, a ujedno joj je ta nagrada donela i izuzetnu promociju u vrednosti većoj od 10 miliona evra.

Kako prenosi „Breakingtravelnews“, samo na sajtu „European Best Destinations“ vest o tome da je Ljubljana proglašena najboljom evropskom destinacijom za prethodnu godinu, videlo je više od četiri miliona putnika iz celog sveta. Zahvaljujući medijskim partnerima pomenute organizacije, vest o tome je doprla do više od 420 miliona ljudi u svetu.

Ljubljana, Slovenija

Foto: Nikola Tomić

- Putnici iz celog sveta vole Ljubljanu, koja se može pohvaliti izuzetnim kvalitetom života, zelenim površinama, dostupnošću, sigurnošću, tolerancijom i okarakterisati kao multikulturalna, optimistična, sportska i porodična destinacija – istakao je Maksimilijen Lejen iz organizacije „European Best Destinations“.

Iz pomenute organizacije su dodali i da je slovenačka prestonica zahvaljujući neverovatnoj medijskoj podršci, dobila i promociju koja vredi više od 10 miliona evra.

Godinu dana pre toga Ljubljana je stekla još jednu prestižnu titulu, budući da je proglašena za Najbolju zelenu prestonicu u celoj Evropi, a vrednost te promocije procenjena je na 1,6 miliona evra.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja