• 0

44. Međunarodni sajam turizma će imati mnogo bogatiju ponudu zemalja nego ranije

Zemlja-partner najznačajnije turističke manifestacije ne samo u našoj zemlji, nego i u celoj Jugositočnoj Evropi, ove godine je Narodna Republika Kina

  • 0
Beogradski sajam turizma, Međunarodni sajam turizma Foto: Ustupljene fotografije/Beogradski sajam turizma

Međunarodni sajam turizma održaće se ove godine na Beogradskom sajmu 44. put u periodu od 23. do 26. februara.

Kako je za Ona.rs izjavio gospodin Dragan Zečević, koordinator projekta, do sada je prijavljeno više od 300 izlagača kako iz Srbije, tako i iz sveta.

Zemlja-partner najznačajnije turističke manifestacije ne samo u našoj zemlji nego i u celoj Jugositočnoj Evropi ove godine je Narodna Republika Kina.

Brojni učesnici iz zemlje i sveta

Kao i svake godine do sada, na ovoj prestižnoj turističkoj manifestaciji učešće uzimaju kako turističke agencije, udruženja i organizacije, tako isto i hoteli, međunarodni tur-operatori i turistički centri.

- Omiljen od strane posetilaca kao godišnji orijentir za odabir aranžmana i destinacija, Beogradski sajam turizma namenjen je u svom velikom organizacionom domenu i profesionalcima iz svih sektora turističke industrije - napominje gospodin Zečević i dodaje da će i ove godine biti organizovani dvodnevni B2B susreti, na kojima će registrovani učesnici imati priliku da se susretnu sa predstavnicima brojnih kompanija, na unapred zakazanim sastancima.

Beogradski sajam turizma, Međunarodni sajam turizma Foto: Ustupljene fotografije/Beogradski sajam turizma

Nacionalne štandove će na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma imati i zemlje poput: Maldiva, Ekvatorijalne Gvineje, Gabona, Kameruna, Burundija, Esvatinija, Sao Tome i Principa i još nekoliko država sa područja Afrike.

Ono što posebno treba izdvojiti kada je u pitanju 44. Međunarodni sajam turizma jeste spisak zemljama, koje su do sada izvršile prijavljivanje.

Izuzev onih na koje smo već navikli, kao što su Grčka, Crna Gora, Turska, Bugarska i Severna Makedonija, te Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina, kao i Kipar, Tunis i Alžir, kako ističe naš sagovornik, ove godine su učešće najavile i zemlje, koje nude egzotične destinacije.

sajam turizma Foto: Telegraf

Predstavljanje Srbije

U hali 4 Beorgadskog sajma, kao i do sada, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa lepotama Srbije.

- Biće prisutne skoro sve turističke organizacije opština i gradova u Srbiji koje će predstaviti sve lepote koje nudi naša zemlja, napominje sagovornik Ona.rs.

Maldivi Foto: Telegraf.rs

Cena pojedinačne ulaznice biće 450 dinara, a za grupne posete (minimum osam osoba) cena je 350 dinara.

Radno vreme za posetioce je od 10 do 19 časova, izuzev poslednjeg dana sajma, kada će radno vreme biti do 18 časova.

Na osnovu svega navedenog, stiče se utisak da se turistička industrija oporavlja i vraća na period od 2019. godine, koja je za našu zemlju bila rekordna godina, zaključuje gospodin Zečević.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja