• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Italija je evropska zemlja koja je prvi izbor turista iz celog sveta

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da bi bile dodeljene ovogodišnje Booking Traveler Review Awards, uzeto je u obzir čak 240 miliona verifikovanih recenzija posetilaca ovog sajta

  • 0
Koloseum, fontana di Trevi, španske stepenice i Panteon Foto: Filip Plavčić, Tanjug/AP

Posetioci poznate platforme za rezervaciju smeštaja izneli su svoje mišljenje o destinacijama koje su imali prilike da posete, ali i o smeštajnim kapacitetima i transportnim uslugama.

Po broju nagrada koje je osvojila u brojnim kategorijama izdvojila se Italija.

Prvo mestu Booking liste Traveler Review Awards zauzeo je region La Rioja u Španiji, dok se na drugom našla regija Epir u Grčkoj.

U samom vrhu se našao i region Gornje Austrije, okrug Dun u Severnoj Irskoj i Mur u Rumuniji. Posetioci ovog sajta izdvojili su u Malboro na Novom Zelandu, zatim Nin Bin u Vijetnamu i Limon u Kostariki, navodi „Greekreporter“, kao i kanadske Njufaundlend i Labrador, te američku Severnu Dakotu.

Krševiti Epir privlači turiste

U severozapadnom delu Grčke nalazi se regija Epir, koju su posetioci čuvenog sajta za rezervaciju smeštaja proglasili drugom najpoželjnijom u svetu.

Grčka, selo Sirako, Syrrako  Ioannina regional unit, Epirus, Greece. Foto: Wikipedia/Michael Paraskevas

Pozicioniran između planinskog masiva Pindos sa jedne i Jonskog mora, sa druge strane, Epir je poznat po fascinantnim pejzažima.

Izuzev po mitskim planinskim jezerima, znanim i kao Zmajeva jezera, Epir je poznat i po svojim rekama, koje posetiocima nude mogućnost uživanja u raftingu i drugim zanimljivim adrenalinskim aktivnostima.

Grčka, selo Sirako, Syrrako  Ioannina regional unit, Epirus, Greece. Foto: Wikipedia/Flyax

Arahtos je jedna od najlepših reka Epira, koja je ujedno i najizazovnija. Mada ništa manje fascinantna nije ni klisura Vikos.

Uz sve to, Epir se može pohvaliti i tradicionalnim, pitoresnim selima, brojnim arheološkim nalazištima,  crkvama i manastirima.

Italija po mnogo čemu prva

Da bi bile dodeljene ovogodišnje Traveler Review Awards, uzeto je u obzir čak 240 miliona verifikovanih recenzija posetilaca ovog sajta.

Italija je u tom smislu zauzela prvo mesto, budući da je osvojila najviše nagrada za smeštaj, i to čak 170.638. Slede je Španija sa 108.217 nagrada, a zatim i Francuska i Nemačka, te Hrvstaka sa 64.206 nagrada za smeštaj. Na ovoj listi, Grčka je zauzela osmo mesto, sa 54.473 nagrada za smeštaj, a na poslednjem mestu našle su se Sjedinjene Američke Države.

Što se tiče recenzija pružalaca transportnih usluga, na prvom mestu je Španija, a potom slede Grčka, Francuska, Italija i Portugalija.

Zanimljivo je pomenuti da su ove godine, kao i prethodnih pet godina, posetioci najviše nagradili apartmanski smeštaj širom sveta, dok su se kuće za odmor našle na drugom, a hoteli na trećem mestu liste pružalaca usluga.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja