• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vikend putovanje u Pariz odlično je za početak upoznavanja atrakcija "Grada svetlosti"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Baš zato što je praktično nemoguće otkriti sve njegove lepote, Pariz važi za grad koji se ne posećuje samo jednom u životu

  • 1
Pariz, Francuska, Ajfelova kula Foto: Pixabay

Za neke Grad ljubavi, za neke Grad svetlosti, nema sumnje da je Pariz jedna od najposećenijih destinacija koja privlači turiste iz celog sveta.

Dovoljno je samo otići, bez ikakvog plana, i uživati u šarmu francuske prestonice, poznate po brojnim muzejima i drugim atrakcijama.

Ipak, ako želite da tokom vikend putovanja bolje upoznate Pariz, ne bi bilo zgoreg i da koliko-toliko isplanirate svoje putovanje. Istini za volju, par dana jeste malo za posetu svim atrakcijama koje Grad svetlosti nudi, ali je moguće posetiti one glavne.

Grad kome se uvek vraća

Baš zato što je praktično nemoguće otkriti sve njegove lepote, Pariz važi za grad koji se ne posećuje samo jednom u životu.

Trijumfalna kapija, Pariz Pariz / pixabay.com

Obično turisti prilikom prve posete odluče da se popnu na Ajfelov toranj, koji je jedan od najprepoznatljivijih simbola Grada svetlosti.

Ima i onih entuzijasta koji se odluče za posetu dvorcu Versaj ili muzeju Luvr, mada je poznato da su u pitanju najposećenije atrakcije Pariza, te da se obično duže čeka na ulazak. Ali kada pred sobom imate toliku lepotu i bogatstvo u istorijskom i umetničkom smislu, ništa nije teško.

Muzej Luvr Foto: Tanjug/AP

Šetnja i uživanje

Nema ništa lepše od krstarenja Senom ili šetnje njenom obalom. Ali se prilikom posete Gradu ljubavi nikako ne propušta bolje upoznavanje duha Pariza tokom posete istorijskoj četvrti Monmartra. Ne propustite da uživate u pogledu koji se iz čuvene pariske boemske četvrti pruža na grad.

versaj palata Foto: Pixabay

Podrazumeva se da ni u kom slučaju ne treba propustiti ni posetu nekome od šarmantnih pariskih bistroa, kafića i restorana. Iako vas možda baš i ne oduševi francuska kuhinja, jer se ipak razlikuje u odnosu na našu, sigurno ćete biti oduševljeni entrijerom izabranog ugostiteljskog objekta.

A ako imate vremena, tokom vikend boravka u Gradu svetlosti nemojte se libiti da posetite i čuveni kabare Mulen Ruž. Smešten u boemskom Monmartru, ovaj nadaleko poznati kabare pruža potpuno drugačiji pogled na francusku prestonicu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Ima li šta za Moskvu

    10. februar 2023. | 03:53

    Koji ću k kod ovih ?

    Podelite komentar